Zevenhoven stunt tegen titelkandidaat Alphense Boys

Zevenhoven | Voorafgaand aan dit seizoen werd Alphense Boys – naast SCH’44 – bestempeld als de grote favoriet voor de titel in de vierde klasse B. Beide ploegen leken vooralsnog de verwachtingen waar te maken, SCH was nog altijd zonder puntverlies en door Alphense Boys werd er voorafgaand aan dit duel slechts één keer gelijk gespeeld. Zevenhoven voegde daar zaterdag een terechte verliespartij aan toe en neemt hierdoor brutaal de tweede plaats over van de ploeg van Langeraarder John Cuvelier.

Zoals verwacht knalde de bezoekers vanaf het fluitsignaal uit de startblokken en werd er in hoog tempo direct gezocht naar de snelle buitenspelers. Dreiging was er zeker in het eerste kwartier, maar de betrouwbare Zevenhoven verdediging hield moeiteloos stand en naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van Chris Snatersen steeds beter in de wedstrijd. De thuisploeg voelde dat er iets te halen viel deze middag en geloofde zichtbaar in een mooi resultaat. Steeds eerder werd er druk gezet op het middenveld en toen bleek dat Alphense Boys geen ander antwoord had dan het spelen van de lang bal ging de Zevenhovense voorhoede ook over op vroegtijdig storen. ‘We hebben ze het voetballen onmogelijk gemaakt door overal bovenop te zitten. Nadat we zagen dat ze hier geen antwoord op hadden gaf ik Robert Mooren aan dat hij steeds eerder druk mocht gaan zetten’, aldus Zevenhoven trainer Chris Snatersen.

‘Toen ik de bal raakte voelde ik al dat ie erin zou gaan’

Matchwinner Danilo Boon

Uiteraard werden de plannen na rust niet gewijzigd en Zevenhoven bleef de ploeg uit Alphen aan den Rijn opjagen. Kort na rust kreeg het zelf de eerste grote kansen. Marco Pellegrom schoot in doelpuntrijke positie hoog over en kort daarna was het Danilo Boon die de bal maar net langs de paal schoof. Met deze kansen waren de eerste waarschuwingen aan Alphense Boys gegeven, de ploeg kreeg de bal steeds moeilijker weg van eigen helft en Zevenhoven rook bloed. Vlak voor tijd werden de geelhemden dan uiteindelijk beloond voor het harde werken. Een hoge voorzet van Zuijdervliet was lang onderweg en werd door Danilo Boon vele malen beter ingeschat dan door zijn directe tegenstander. Met uiterste precisie knikte de vleugelaanvaller de bal diagonaal in de uiterste hoek en zorgde hiermee voor een ware vreugde-explosie bij het publiek en zijn teamgenoten. De ijzersterke verdedigende as met Bart Verlooij, Jop Vianen en Sjoerd Zuijderviet hield de laatste minuten moeiteloos stand en zo kreeg Zevenhoven dus loon na werken.

Matchwinnaar Danilo Boon sprak na afloop over een terechte overwinning. ‘We lieten hun alleen nog maar de lange bal spelen en gaven niets weg. Wij doen niets voor deze ploeg onder vind ik. Natuurlijk is het ook heerlijk om in zo’n wedstrijd vlak voor tijd te scoren. De bal was lang onderweg en mijn timing was gewoon beter dan die van mijn directe tegenstander. Toen ik de bal raakte voelde ik al dat ie erin zou gaan.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Nick Vis, Sjoerd Zuijdervliet ©, Jop Vianen, Berry Peters; Tobias van der Voorn, Bart Verlooij, Robert Mooren; Erik de Boer (82. Niels van Rijn), Marco Pellegrom, Danilo Boon (88. Mika Valentijn)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Aarlanderveen overtuigend langs VVC

Nieuwkoop – Lugdunum na 86 minuten gestaakt