Nieuwkoop laat Zevenhoven in slotfase ontsnappen

Zevenhoven | Trainer Manfred van den Bosch koos ervoor om met maar liefst 22 selectiespelers af te reizen naar Zevenhoven voor de eerste poulewedstrijd om de 0172SPORT-CUP. De eerste elf wisten in de eerste helft een voorsprong te realiseren, de resterende selectiespelers gaven deze – volledig onnodig – in de laatste minuut nog weg.

De oranjehemden begonnen goed aan de wedstrijd, waren fysiek sterker dan de thuisclub en kwamen door een mooie kopbal van Sam Vijfhuizen na een kwartier voetballen op een verdiende 0-1 op voorsprong. Zevenhoven was niet bij machte echte kansen te creëren, daarvoor bleek de Nieuwkoop-defensie in de eerste helft te sterk. Het spel was van beide kanten overigens erg onrustig. Mede vanwege het feit dat de wedstrijd op het kleine en snelle kunstgrasveld afgewerkt moest worden, maar vooral omdat de spelers na een lange coronapauze nog een lange weg te gaan hebben om weer op het gewenste niveau te komen.

In de tweede helft veranderde er erg weinig aan het spelbeeld, Nieuwkoop wist nog een grote kans om zeep te helpen en net toen iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was zorgde Jordy Zwart met een strakke kopbal voor de onverwachte 1-1. Nick Mooren had toen net het veld verlaten, hij kreeg na onenigheid met scheidsrechter Rietveld zijn tweede gele kaart en mocht vijf minuten voor tijd gaan douchen.

Beide ploegen starten dus met een punt en mogen het zaterdag in de resterende poulewedstrijden gaan opnemen tegen respectievelijk Altior en TAVV.