Nieuwkoop komt vroege fout niet te boven tegen EMM’21

Nieuwkoop is op bezoek bij EMM’21 tegen een vierde opeenvolgende nederlaag aangelopen. De oranjehemden waren eigenlijk negentig minuten oppermachtig, maar kwamen ondanks dat niet tot scoren. Een fout van Joris Verweij zorgde achteraf al na drie minuten voor de beslissing.

Nieuwkoop startte het duel met een wijziging in systeem. Het 3-5-2 systeem werd verruild voor een 4-3-3 variant. Hierdoor schoof Dave Verhage door naar de voorste linie. De wijziging leidde uiteindelijk niet tot waar Boris van Es op hoopte: een einde aan de doelpuntendroogte. Wel kwamen de in het lichtblauw spelende bezoekers goed voor de dag in Roelofarendsveen, maar daar koopt men achteraf natuurlijk niks voor.

De thuisploeg kende een voortvarende start want al binnen vijf minuten pakte het de voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal van aanvoerder Joris Verweij werd opgepikt door EMM’21-aanvaller Joey van der Geest die Thomas Boekestein omspeelde en voor de vroege 1-0 zorgde.
Daarna was het dus zoals gezegd Nieuwkoop dat de klok sloeg. Het creëerde een flink aantal mogelijkheden, maar de bal wilde maar niet binnen. Ook een lang slotoffensief waar Van Es de van NSV’46 overgekomen Mitchel Pijpers als extra aanvaller binnen de lijnen bracht voor verdediger Rick Pouw mocht ondanks de prima invalbeurt niet baten. De rode muur van de thuisploeg bleek na negentig minuten niet te slechten.

“Ik kan de haren wel uit mijn hoofd trekken”

Joris Verweij na zijn fout die het verlies inleidde

Aanvoerder Joris Verweij baalde na afloop als een stekker en nam de nederlaag zichzelf kwalijk. “Al na een minuut of drie maak ik de fout waaruit zij scoren. Een verkeerde terugspeelbal op Thomas wordt afgestraft en ik kon op dat moment de haren wel uit mijn hoofd trekken. Achteraf helemaal natuurlijk, toen het ook nog de beslissende goal bleek te zijn. Verder hebben zij eigenlijk helemaal niks gecreëerd. Het klinkt een beetje raar na weer een verliespartij, maar dit vond ik echt één van de minste ploegen die we tot nog toe troffen.”

Door de nieuwe zeperd zakt Nieuwkoop naar de achtste plek.