Ter Aarse clash eindigt in terecht gelijkspel

Ter Aar | Voor het eerst in de geschiedenis stond de derby tussen TAVV en Altior in competitieverband op het programma door de verhuizing van Altior naar de zaterdag. Het in groten getale opgekomen publiek kon genieten van enorm veel werklust bij beide partijen, maar het vertoonde spel liet nogal eens te wensen over.

Altior had in de beginfase iets de overhand, maar nadat Tom van der Weijden een bal naast had gekopt was het in de twaalfde minuut plotseling TAVV dat op voorsprong kwam. Een uitstekende dieptebal van Kevin van Broekhoven kwam bij spits Eric van der Hout, die liet op snelheid de gehele Altior verdediging zijn hielen zien en liet Koen den Elzen vervolgens kansloos. Erg lang kon TAVV niet van de voorsprong genieten, want vanaf de aftrap besloten de gebroeders Van der Weijden er op los te combineren waarbij uiteindelijk Tom de bal langs de verbouwereerde Rodney Pater schoot: 1-1. Verder was het voor de rust een matige vertoning met aan TAVV zijde nog kansjes voor Van der Hout, die eerst een voorzet van Chiel Konings over kopte en ook een omhaal over het doel zag verdwijnen. Ook Nick Straver kreeg nog een kans maar kopte te slap in. Altior kreeg nog een mogelijkheid toen ze een vrije trap kregen op een kansrijke positie, maar Tom van der Weijden schoot in de muur.

“Als er één team had mogen winnen waren wij het wel denk ik, want we hadden wel het iets betere van het spel”

Tom van der Weijden | Aanvoerder Altior

De thee had Altior goed gedaan, want al snel kregen ze een corner die knap ingekopt werd door Ed van der Weijden en ternauwernood door een TAVV verdediger van de lijn werd gehaald. Even later spatte een schot van Tim Heijkoop uiteen op de paal. TAVV was toen weer alert en uit een corner kopte Straver de bal voorlangs waarnaar beide ploegen voor de overwinning gingen. Altior speler Mika Valentijn schoot uit een corner ruim naast, TAVV’er Van der Hout zijn schot werd tot corner verwerkt, Tom van der Weijden schoot voor Altior een vrije trap naast en de voor TAVV ingevallen Tycho Ouwerkerk schoot ook net naast. In de slotminuten kregen beide ploegen ook nog goede kansen, eerst werd een afgeslagen corner van TAVV door Straver ingeschoten maar bracht een Altior verdediger redding op de doellijn, vervolgens kopte Altior uit een voorzet over en uit een vrije trap van TAVV speler Randy Verwoerd ontstond een heuse scrimmage waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van de goed ingevallen Yoeri Bakker viel. Diens schot kon nipt gered worden door Altior goalie Den Elzen.

Gescoord werd er echter niet meer en zo eindigde de eerste Ter Aarse derby in een gelijkspel waar beide ploegen niet heel veel aan hebben. TAVV heeft uit de laatste vier wedstrijden maar twee punten gehaald en zakt steeds verder op de ranglijst. Altior heeft een overwinning nodig om uit de gevarenzone te komen, al zitten we nog vroeg in het seizoen en zijn er veel ploegen aan elkaar gewaagd. Tussen de nummer twee en twaalf is het verschil maar zes punten, dus spannend blijft het voorlopig nog wel in deze leuke derde klasse A met nog vele derby’s tussen de regionale clubs in het vooruitzicht.

“Ik heb genoten van de entourage tijdens de wedstrijd en alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat deze wedstrijd gespeeld kon worden, het veld was om 11.00 uur namelijk nog onbespeelbaar”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Doelpuntenmaker Tom van der Weijden kon leven met de puntendeling. “Ik vond het echt een hele leuke pot om te spelen. Beide ploegen speelden hard, maar het was wel sportief. Het enige wat de wedstrijd miste was veel goals, maar ik denk dat het voor de toeschouwers heel leuk was om te kijken. Over de gehele wedstrijd is 1-1 een prima uitslag. Als er één team had mogen winnen waren wij het wel denk ik, want we hadden wel het iets betere van het spel. TAVV had onze opstelling denk anders ingeschat, want ze stonden met vijf achterin. Hierdoor kon ik veel aan de bal komen en konden we eindelijk laten zien dat we als team ook aan de bal goed kunnen zijn. Beide teams hebben er in ieder geval alles aangedaan om de toeschouwers een echte derby te geven.”

TAVV-trainer Ludo Pistorius sloot zich daar bij aan. “Ik ben tevreden met de 1-1. Het was een leuke gelijkwaardige wedstrijd die met name in de tweede helft alle kanten op kon. Nadat Altior beide centrale verdedigers vervangen had kregen we wat meer grip en aandeel in de wedstrijd. Dan moet je met corners en vroege voorzetten wat geluk hebben, omdat zij ineens veel lengte missen. Maar een 2-1 was teveel en onverdiend geweest. Ik ben wat minder tevreden met het niveau dat we gehaald hebben. Maar goed dat hoort ook een beetje bij deze wedstrijd, denk ik. Daar zullen we mee aan de slag moeten. Als ik de aanname van Eric zie voorafgaand aan de 1-0, daar geniet ik wel van. Net als van de entourage tijdens de wedstrijd en alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat deze wedstrijd gespeeld kon worden. Het veld was om 11.00 uur namelijk nog onbespeelbaar. Ik wil geen namen noemen, want dan vergeet ik mensen, maar dit maakt deze club ook wel ongelooflijk mooi. Op naar Reeuwijk, waar we volgende week RVC ‘33 ontmoeten.”

Bekijk hier de samenvatting bij onze collega’s van Leidenamateurvoetbal

Klik hier voor de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Kevin van Wijk ©, Kevin van Broekhoven, Randy Verwoerd, Chiel Konings (60. Yoeri Bakker); Roel Vogel, Mousa Rezaie (70. Tycho Ouwerkerk), Mike Keijzer (70. Ahmed Sharief), Stan van Smoorenburg, Nick Straver; Eric van der Hout

Opstelling Altior:
Koen den Elzen; Thijs Koopman, Tom van Vliet (71. Sebastiaan van Veen), Mika Valentijn (67. Pim Lek), Stan Janssen; Rick Keijzer, Sam van der Meer (46. Sem van den Berg), Tom van der Weijden ©, Ed van der Weijden; Luuk den Haan (71. Reber Hassan), Tim Heijkoop (75. Tim Zwirs)

Bronnen: Kees Reyngoud & Aad Otto | Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Nicolaas Boys met ruime cijfers onderuit ondanks bliksemstart

Nieuwkoop komt vroege fout niet te boven tegen EMM’21