Zevenhoven komt ook tegen Aarlanderveen tekort

Aarlanderveen |  Ondanks het meedoen van oudgediende Jordy Zwart en later ook Marco Pellegrom was Zevenhoven niet opgewassen tegen het veel sterkere Aarlanderveen. Ondanks het krachtsverschil creëerde de geplaagde ploeg van Danny ter Hoeve kansen maar doordat de scherpte ontbrak beleefde de thuisploeg een makkelijke middag en won het terecht met 3-1.

Door de blessures van linksback Nino van Eck en middenvelder Gareth Rowlands werden Jordy Zwart en Marco Pellegrom op zaterdag nog aan de spelerslijst toegevoegd. Keeper Jordy Aartman was wederom afwezig en werd vervangen door Martijn Brouwer. Aan routine geen gebrek dus bij het gehavende Zevenhoven en dit was hard nodig ook want de thuisploeg was in het eerste deel van de wedstrijd vele malen sterker. Toch hielden de bezoekers, onder leiding van Zwart en Brouwer, goed stand en heel af en toe was er zelfs een countermogelijkheid voor de geelhemden. Nick Vis was voor de gelegenheid in de spits gemanoeuvreerd, deed zijn stinkende best maar de geboren verdediger voelt zich achterin natuurlijk wat beter ‘in het water’.

Een makkelijk gegeven vrije trap van scheidsrechter Jongeneel in de twintigste minuut was een kolfje naar de hand van specialist Thom Nouwens. Hij krulde de bal prachtig tegen de binnenkant paal waarna Killian Bouwhuis in de rebound de 1-0 binnenschoot. De druk op het doel van de bezoekers bleef, toch kreeg Zevenhoven in de 37e minuut een grote kans op de gelijkmaker toen Berry Peters opeens vrij voor de keeper verscheen maar niet wist te scoren. Aan de andere kant was Bouwhuis dicht bij zijn tweede goal maar miste vlak voor rust voor een leeg doel.

“We hebben terecht verloren maar de punten gaan zeker nog komen omdat we in geen enkele wedstrijd worden weggespeeld, het valt een keer onze kant op”

Berry Peters | Aanvaller Zevenhoven

Nick Vis werd in de tweede helft vervangen door Marco Pellegrom, de spits die enkele weken geleden nog officieel afzwaaide met een door de club georganiseerde afscheidswedstrijd kon niet voorkomen dat kort na rust de 2-0 op het scorebord verscheen. Davey Grimmelius krulde van grote afstand de bal prachtig over de kansloze Brouwer. Stefan de Horder besliste in de 73e minuut officieel de wedstrijd. Aarlanderveen nam daarna gas terug en dit resulteerde uiteindelijk nog in een aantal kansen voor Zevenhoven. Pellegrom en de naar voren geschoven Zwart misten, alleen Maurits Splinter wist nog het net te vinden en bepaalde hiermee de eindstand op 3-1.

Berry Peters was na afloop hoopvol voor de komende wedstrijden. “We hebben terecht verloren maar gaven de eerste helft weinig weg en hadden een grote mogelijkheid om te scoren. Uiteindelijk worden we in de tweede helft door persoonlijke fouten hard afgestraft. De punten gaan een keer komen want op slimmigheden en een flinke dosis pech staan we nog op nul. Maar we houden er de lol in. We zijn eigenlijk gewoon een vriendengroep dus het blijft gezellig, ondanks de resultaten.”

Volgende week mag Zevenhoven het weer gaan proberen, wellicht worden de eerste punten binnengehaald wanneer er thuis wordt gespeeld tegen middenmoter Koudekerk.