Nieuwkoop kent zeer weinig moeite met hekkensluiter VVC

Nieuw-Vennep | FC VVC speelt nog voor lijfsbehoud, voor Nieuwkoop is het seizoen nagenoeg ten einde. Verder dan de middenmoot zal met niet meer komen. Dat de hekkensluiter degradatie nog kan ontlopen lijkt een utopie want de ploeg van Manfred van den Bosch kende weinig moeite noch genade…

De eerste helft was van beide kanten slordig, maar Nieuwkoop was zoals verwacht de betere ploeg. Dave Verhage was na bijna twintig minuten dichtbij de openingstreffer, maar het was een teamgenoot die de score daadwerkelijk opende in de vijfdertigste minuut. Op aangeven van Rick Pouw was het Mike van Schie die de 0-1 op het bord zette. Nog voor de rust wisten de oranjehemden de marge te verdriedubbelen. Eerst had Verhage het vizier nu wél op scherp na een prachtige dieptebal van Daan Zuijdervliet, een paar minuten later werd geklungel de doelman keihard afgestraft door Nieuwkoop. Boy vork wist de bal te onderscheppen en Van Schie mocht de 0-3 maken.

De inbreng van Jeffrey van Lith aan het begin van de tweede helft kwam het spelbeeld ten goede. Want ondanks de ruime voorsprong was het niet geweldig wat Nieuwkoop liet zien. Van den Bosch koos na rust voor een 3-4-3 systeem en aan de hand van Van Lith die voor de verdediging opereerde gingen de bezoekers lekkerder voetballen.
Nieuwkoop kreeg een handvol mogelijkheden maar het wist nog slechts eenmaal te scoren. Na bijna een uur voetballen was het Verhage die met zijn tweede treffer de 0-4 eindstand op het bord zette.