0172SPORT, vv Sportief, Bob van den Haak

Doek lijkt gevallen voor Sportief na harde nederlaag bij Kamerik

Kamerik | Er was nog een minieme kans op handhaving voor sportief maar dan moesten er in het resterende programma wel punten gepakt worden en gehoopt worden op uitglijders van de concurrentie. Kamerik leek een mooie mogelijkheid in ieder geval drie punten bij te schrijven en de hoop wat te vergroten. Een grote nederlaag zal iedereen doen beseffen dat het doek nu echt gevallen is, zij het nog altijd niet definitief.

Kamerik had een eerdere doordeweeks duel al weten te winnen, maar toen was The Green-White Army verre van compleet vanwege enkele wintersporters. Nu kon Cor Stoof wel beschikken over de meeste van zijn basiselftal, maar nu gaven zij niet thuis. Kamerik was zelfs de betere ploeg, daar zij meer energie in de wedstrijd legde en de meeste duels wisten te winnen. Sportief kwam daardoor niet in het spel en kon zich zelden onder de druk vandaan voetballen.
Op slag van rust ging notabene topscorer Stijn Molenaar bij de openingstreffer de fout in. In balbezit zocht hij naar afspeelmogelijkheden, vond deze niet snel genoeg en leed zeer duur balverlies. Het lag volledig open bij de bezoekers en zo gingen zij met een 1-0 achterstand de rust in.

‘We verliezen hier vandaag ook nog eens dik verdiend, dat is het ergste’

De vijfde klasse lijkt een feit beseft ook Jorg van der Laan

Na de thee probeerde Sportief de druk op de thuisploeg op te voeren en nam hiermee een risico. Een goed uitgevoerde counter betekende namelijk de verdubbeling van de marge voor Kamerik.
De bezoekers konden niet anders dan op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar dit leverde niks meer op. Sterker nog, Kamerik sloeg in de tegenstoot nog tweemaal toe waardoor de mannen van Stoof een zeer ruime 4-0 nederlaag te slikken kregen.

Het ziet er naar uit dat de twee ploegen elkaar volgend jaar in de 5e klasse ook weer gaan tegenkomen besefte ook Jorg van der Laan: ‘Het is niet dat we vandaag stijf stonden van de zenuwen, wel wisten we dat we moesten winnen om zicht te houden op lijfsbehoud. Het komende programma met SCH en Nicolaas Boys is immers niet mals. We verliezen hier vandaag ook nog eens dik verdiend, dat is het ergste. Zij waren gewoon feller én beter. In de resterende wedstrijden moeten we maar proberen het plezier terug te krijgen, meer kunnen we niet doen.’

Opstelling Sportief:
Nick Stark; Florian Nieuwkoop (75. Sander Boer), Michael Vijfhuizen, Jorg van der Laan, Quinten Langelaan (46. Mattheus Riezenbosch); Kees Okker (65 Sven van Oudenallen), Bob van de Haak, Colllin Griffioen; Stijn Molenaar, Tosca Wens (75. Roy Baltus), Justin Verkerk

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Gerard Haak

Nieuwkoop kent zeer weinig moeite met hekkensluiter VVC

0172SPORT, KDO-Altior

Matig Altior voor tweede keer onderuit tegen KDO