Nieuwkoop kan kampioensschaal ruiken na zege op Stompwijk’92 en misstap Aarlanderveen

Nieuwkoop | Waar bij veel mensen de focus ligt op de KNVB-bekerfinale van komende woensdag, ‘moest’ Nieuwkoop deze zaterdag eerst nog in actie komen tegen Stompwijk ’92. Ook niet onbelangrijk, want Nieuwkoop staat sinds vorige week bovenaan in de competitie. Het werd een geweldige zaterdag voor de oranjehemden, want er werd niet alleen gewonnen maar de ploeg van Boris van Es zag alle nog overgebleven concurrenten inclusief Aarlanderveen punten morsen. Met nog twee speelronden te gaan moet het wel hééél raar lopen wil het kampioenschap niet richting Nieuwkoop gaan.

Nieuwkoop had vanaf de start van de wedstrijd veel de bal. Echt gevaarlijk konden de mannen van Van Es echter lange tijd niet worden. De beste mogelijkheid was na een kwartier voor Dave Verhage. Hij miste de bal en zag zo zijn kans dus in rook opgaan. De eerste echte kans was direct een doelpunt. Na twintig minuten voetballen kreeg Sam Vijfhuizen de bal mee in de diepte en tikte de bal achter de grabbelende keeper door, 1-0.

Na de goal had Nieuwkoop een duidelijk overwicht. Al snel kreeg het via Vijfhuizen een nieuwe kans, maar deze poging ging naast. Na een half uur voetballen raakte de aanvaller ook nog eens de lat, nadat daarvoor Dirk van den Haak ook een kans had gemist. Aan de andere kant kreeg Stompwijk ’92 nauwelijks kansen. Toch was het oppassen voor die ene mogelijkheid, die ook kwam. Een van richting veranderd schot stuiterde net naast het doel van Thomas Boekestein.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Nieuwkoop was constant in de aanval en dus was het wachten op de tweede treffer. Kansen van Thijs van der Zon en Joris Verweij troffen geen doel, maar tien minuten na rust was het toch Verweij die het doelpunt wist te maken. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied schoot hij de bal binnen en verdubbelde zo de marge. Kort hierna vond de aanvoerder opnieuw het net. Hij kreeg een diepe bal goed mee in de diepte en zag dat de keeper de bal miste, waarna het voor Verweij een koud kunstje was de 3-0 aan te tekenen. Voor de verdedigende middenvelder annex centrale verdediger betekende het alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen.

In de slotfase kwam er nog één doelpunt bij. Invaller Hamza El Marajie werd neergelegd in het strafschopgebied, waarna Thijs van der Zon vanaf de penaltystip de 4-0 kon maken. Nog wat kansen in de slotfase konden niet worden benut, waardoor een eenvoudige 4-0 zege op het scorebord stond. Na afloop kwam het goede nieuws dat zowel Aarlanderveen, Koudekerk als Blauw-Zwart alle drie hadden verloren. Dit zorgde voor een euforische stemming, ook bij Sam van der Hoorn die het kampioenschap al weken terug voorspelde. “Een aantal weken geleden zei ik al dat wij kampioen gingen worden en na vorige week weet je; nog driemaal winnen en je kan de schaal de lucht in tillen. Drie winstpartijen blijkt nu ineens niet meer nodig. Maar eerst woensdag de bekerfinale. Dat we daar überhaupt staan is al mooi maar nu willen we de beker winnen ook natuurlijk!”
De jongeling beschreef het duel tegen Stompwijk als ‘niet hoogstaand’, daar het misschien ook een tussendoortje was gezien de twee belangrijke wedstrijden die volgen. “Het tempo lag niet hoog vandaag en het niveau was ook van beide teams niet heel goed. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen en na afloop werd het nog mooier. Nu moeten we het volgende week afmaken ook.”

Nieuwkoop heeft officieus nog één punt nodig om kampioen te worden. Het doelsaldo van Nieuwkoop is +55 om +36 van Aarlanderveen dat in punten nog op gelijke hoogte zou kunnen komen. Wil de oranje equipe zeker zijn dan zal men volgende week uit bij Koudekerk dus eigenlijk drie punten moeten pakken. Maar eerst… woensdag de bekerfinale uit tegen XerxesDZB.

Bekijk hier de stand in 3A.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw, Mike Boelee, Sem Meertens; Dirk van den Haak, Joris Verweij © (70. Sami Chourak), Sam van der Hoorn, Thijs van der Zon, Dave Verhage (70. Levi Simmerman); Sam Vijfhuizen (70. Melvin van den Hooren), Robin Voorend (70. Hamza El Marajie).

Bron: Rick Sinnige | Foto: Kees Verhaar

Aarlanderveen kan titel definitief vergeten na nieuwe zeperd

Nicolaas Boys boekt eenvoudige overwinning op SJC en is bijna veilig