Nicolaas Boys boekt eenvoudige overwinning op SJC en is bijna veilig

Nieuwveen | Nicolaas Boys heeft deze speelronde ruim gewonnen van het reeds gedegradeerde SJC. Op het veld bleek ook wel dat de ploeg uit Noordwijk nergens meer voor speelt en liet het zich vrijwillig naar de slachtbank begeleiden: 6-2. Met deze overwinning heeft Nicolaas Boys een voorsprong van vijf punten op Warmunda en is het met twee wedstrijden te spelen nagenoeg veilig.

Op voorhand was duidelijk dat deze wedstrijd moest gewonnen worden door de Nieuwveners om afstand te nemen van de ploegen onder hen. Nicolaas Boys begon dan ook sterk aan de wedstrijd en wilde direct ervoor zorgen dat SJC geen geloof ging krijgen in een resultaat. Al in de eerste minuten belande de bal op de lat nadat een corner ongelukkig werd verwerkt door een verdediger van SJC. De hierop volgende rebound werd door Renzo Wijfjes over geschoten. De volgende kans was wel raak voor Nicolaas Boys. Rocco Uijttewaal werd vrijgespeeld aan de rechterkant en deze wist met een goede voorzet de in de spits geposteerde Peter Burgmeijer te vinden. Deze wist wel raad met deze kans en zette zijn ploeg met een volley in de tiende minuut op voorsprong: 1-0. Hierna kreeg Nicolaas Boys via Fabio dos Santos en Sven Hoogervorst nog twee mogelijkheden om de score direct uit te breiden maar deze werden niet benut.

“De laatste pass had nog zuiverder gekund waardoor we er nog meer hadden kunnen maken maar zes goals in één wedstrijd is een tijd geleden”

Peter Burgmeijer | Nicolaas Boys

Na het sterke begin van Nicolaas Boys zakte het niveau iets en kwam SJC uit het niks op gelijke hoogte. Op het middenveld werden meerdere spelers van Nicolaas Boys uitgekapt en werd de bal diep gespeeld op Benji Broekhof. Deze schoot de bal langs de uitgekomen Bob Janmaat. Nicolaas Boys herstelde zich snel via Peter Burgmeijer welke een voorzet met een carambole pardoes in het net werkte: 2-1. Nog voor rust werd ook de 3-1 gescoord. Opnieuw was Burgmeijer betrokken bij de goal. Dit keer gaf hij een goede voorzet welke door Rik Verkerk kon worden binnen gekopt.

In de tweede helft ging Nicolaas Boys rustig door met aanvallen en was duidelijk dat het een gewonnen wedstrijd speelde. Met de geboden ruimte kon het gaan werken aan het doelsaldo. Al snel volgde dan ook de vierde van de middag via Sven Hoogervorst. Hij mocht de teruggetrokken bal van Uijttewaal vrij aannemen op de zestienmeter, draaien naar zijn linker en binnen schieten: 4-1. In de 72e minuut kon Sven Hoogervorst ook nog zijn tweede van de middag aantekenen door een voorzet van Rik Verkerk binnen te lopen: 5-1. Hierna scoorde SJC nog een eretreffer via Jarret Glasbergen. Hier hing een luchtje van buitenspel aan en er werd dan ook gevlagd. Waar arbiter Vijverberg aan de andere kant meermaals meeging in het oordeel van de grens besloot hij in dit geval grensrechter Van der Meer te laten staan. Dit zorgde voor een woordenwisseling tussen beiden waardoor een wisselspeler het restant van de wedstrijd moest vlaggen. Een klein smetje op de wedstrijd.

Vlak voor tijd wist de ingevallen Fitz MacLean de uitslag nog te vergroten door een voorzet van andere invaller Mike van der Aar knap binnen te koppen: 6-2. Dit was ook uiteindelijk de uitslag van de wedstrijd. Met dit resultaat lijken de Nieuwveners nagenoeg veilig en kan het met een beetje geluk zelfs nog vierde worden. Man van de wedstrijd Peter Burgmeijer was dan ook tevreden: “Het was gewoon een hele goede wedstrijd van ons natuurlijk. Veel aan de bal en ook heel veel kansen gecreëerd met ze allen vandaag. De laatste pass had nog zuiverder gekund waardoor we er nog meer hadden kunnen maken maar zes goals in één wedstrijd is een tijd geleden. We zijn niet echt in de problemen gekomen eigenlijk. Natuurlijk wel zonde dat we na de 1-0 op 1-1 komen maar daarna gewoon met ze alle volle bak weer opzoek gegaan naar doelpunten.”

Opstelling Nicolaas Boys:
Bob Janmaat; Jari Wijfjes, Luke van Veen, Rik Verkerk (72. Mike van der Aar), Renzo Wijfjes (29. Michiel van ’t Kruis); Joey van den Haak ©, Rocco Uijttewaal, Ravi Pijper, Sven Hoogervorst; Peter Burgmeijer, Fabio dos Santos (72. Fitz MacLean)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Door Matthijs Egberts | Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Nieuwkoop kan kampioensschaal ruiken na zege op Stompwijk’92 en misstap Aarlanderveen

Zevenhoven verspeelt bijna nog ruime voorsprong maar pakt uiteindelijk wel koppositie