Aarlanderveen kan titel definitief vergeten na nieuwe zeperd

Aarlanderveen | Ruim een maand geleden leek Aarlanderveen op paaszaterdag in de derby tegen Nieuwkoop een voorschot op het kampioenschap te nemen, totdat Sam Vijfhuizen in de blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde waardoor het gat op de ranglijst maar één punt bleef. Inmiddels zijn we vier wedstrijden verder en daarin wist Aarlanderveen evenzoveel punten te pakken. Tegen DWO werd zelfs voor de tweede maal op rij verloren: 0-3.

Na amper vijf minuten spelen keek de ploeg van Sander van Dijk al tegen een 0-1 achterstand aan na een fraaie aanval. Even daarvoor hadden de bezoekers ook al de paal geraakt. Na de achterstand herstelde de thuisploeg zich, kreeg het de controle terug, had men het betere van het spel en kreeg het ook enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker. De grootste kans was voor Killian Bouwhuis. De topschutter mocht vanaf elf meter aanleggen, maar wist dit buitenkansje vanaf de stip niet te verzilveren.

“Dit is niet wat we een aantal weken geleden gedacht hadden”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust ging Aarlanderveen verder in de jacht op een treffer, maar na een uur spelen was het DWO dat de score wist te verdubbelen: 0-2. Niet veel later werd het ook nog 0-3, was het verzet definitief gebroken en mocht Aarlanderveen van geluk spreken dat de score niet nog hoger uitviel.

Van Dijk was na afloop vanzelfsprekend teleurgesteld. “Dit is niet wat we een aantal weken geleden gedacht hadden. Helaas hebben we de laatste weken te vaak ons niveau niet gehaald waardoor we onnodig veel punten hebben verloren. Ook nu begonnen we weer slap aan de wedstrijd. En net op het moment dat we in de tweede helft alles of niets gingen spelen viel de 0-2 en al snel werd het ook nog 0-3 waardoor het helemaal klaar was.”

Voor Aarlanderveen rest niets anders dan zich te gaan prepareren voor de nacompetitie. Eerst volgen er nog wel twee relatieve makkelijke thuiswedstrijden tegen Alphen en Stompwijk’92, wat misschien wel goed kan zijn om het vertrouwen te herstellen.

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Mike Hamilton (64. Sallem Chemlali), Robbie Nagtegaal, Steven van der Pijl, Ramon Aronius; Valentijn Oudijk, Lars Overbeek (70. Paolo van der Straaten), Thom Nouwens © (52. Moussa Kalisse); Alessio van der Straaten, Killian Bouwhuis (70: Robin van der Pijl), Davey Grimmelius

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

TAVV verliest op bezoek bij Alphia

Nieuwkoop kan kampioensschaal ruiken na zege op Stompwijk’92 en misstap Aarlanderveen