Tim Bosma, 0172SPORT, Nieuwkoop

Nieuwkoop houdt zicht op volgende ronde beker

Hoogmade | Nieuwkoop werkte zaterdag zijn tweede bekerwedstrijd af op bezoek bij MMO. De 6-0 overwinning tegen VV Sportief moest een goed vervolg krijgen, ook in de wetenschap dat BSC ’68 MMO wist te verslaan.

De elf namen die aan de aftrap stonden waren anders dan dinsdag. Op doel stond ditmaal Rodney van Beek. Op de back-posities stonden Rick Pouw en Tim Bosma in plaats van Volkert Hoogendoorn en Harm Schilperoort, die wel op de bank zaten en later als invaller op die posities kwamen te staan. Het middenveld was hetzelfde en in de voorhoede zagen we Chiel Groenewoud en Dennis Boer vanwege de blessures van Ali Sina Mohaghegh en Iliass Alla.

De oranjehemden leken uit de startblokken te schieten op het keurige grasveld in Hoogmade. Dirk van den Haak en Sam Vijfhuizen waren met schoten dichtbij de openingsgoal. Die eerste treffer viel echter aan de andere kant. Na drie minuten spelen kon Jeroen Disseldorp de bal achter Van Beek schieten. 1-0. Nieuwkoop speelde een erg moeizame en slordige eerste helft en had moeite om kansen te creëren.

Na twintig minuten was het de thuisploeg dat in de harde regen ook bijna de 2-0 leek te maken. Gelukkig voor Nieuwkoop belandde de bal op de paal. Een goede vijf minuten later lag de bal achter de MMO-doelman en stond de gelijkmaker op het bord. De goed spelende Chiel Groenewoud schoot van afstand raak. 1-1. Even leek ook de voorsprong al snel genoteerd te kunnen worden, echter werd het doelpunt van Boy Vork afgekeurd. Vlak voor rust was daar dan toch de geldige treffer. Na een goede loopactie en voorzet van Groenewoud kon Van den Haak eenvoudig de 1-2 binnen tikken.

‘We wisselen goede momenten af met dramatische. Maar dat is te verklaren.’

Michel Strating | Trainer Nieuwkoop

Aan het begin van de tweede helft begrepen we van de MMO-spelers op het veld dat ze eerst tien minuten “de kat uit de boom gingen kijken”. Prima, want voor Nieuwkoop veranderde er weinig. Het bleef spelen tegen een muur van MMO-verdedigers, ook na die tien minuten, en moest proberen zich daar doorheen te wurmen. Zo nu en dan zagen we goede kansen, zoals via Bosma, die de keeper redding zag brengen. Ook Dennis Boer kreeg enkele kansen op een treffer, maar hij wist deze niet te verzilveren.

Groenewoud deed dat wel nog een keer. Na een goede actie van Boy Vork werd de bal binnen gefrommeld door de rechtsbuiten van dienst. 1-3 en de wedstrijd beslist. Enkele kansen volgden nog, maar werden niet meer benut.

Nieuwkoop gaat nog altijd gedeeld aan kop in de bekerpoule, samen met BSC ’68, dat zaterdag 1-4 won van Sportief. Volgende week wacht de confrontatie met de ploeg uit Benthuizen. Als Nieuwkoop wint is het door. Bij een gelijkspel en voor ons verlies zal BSC ’68 doorgaan. Trainer Michel Strating is bezig met de zoektocht naar de juiste basis elf en ziet daarin het volgende na de wedstrijd van vandaag: ‘We zijn nog zoekende naar de juiste afstemming en binnen dat proces is het belangrijk dat alle spelers veel speelminuten krijgen. Daardoor oogt het echter wel onrustig blij vlagen door enige veranderingen. We wisselen goede momenten af met dramatische. Maar dat is te verklaren. Resultaat en ontwikkelen vinden we altijd het belangrijkste en ik vind wel dat we op de juiste weg zijn.’