Matig Altior verspeelt tweemaal voorsprong tegen ASC

Langeraar | De thuiswedstrijd tegen ASC heeft voor Altior niet het gewenste resultaat opgeleverd. Waar de Langeraarders in de uitwedstrijd heer en meester waren, haf het nu meer moeite met het directe spel van de Ajax Sportman Combinatie.

Er leek geen vuiltje aan de lucht want de thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na twee minuten vond Tim Heikoop de geheel vrijstaande Ed van der Weijden en zo’n buitenkansje moet je de topscorer natuurlijk niet gunnen, 1-0.
Na een klein kwartier kwam er zand in de Langeraarse motor en kwam ASC zowaar tot zijn eerste goede kans. Keeper Jeroen Sassen wist deze echter onschadelijk te maken. Vlak daarna volgde nóg een grote kans, nu stond Sassen aan de grond genageld maar zag hij de bal net naast het doel gaan. Na ongeveer een half uur kwam ASC vanuit een scrimmage voor het doel op gelijke hoogte. Aan de 1-1 tussenstand veranderde voor rust niks meer.

Ook de eerste kans na rust was voor de bezoekers, nu kon Sassen met de voet een poging pareren. Aan de overkant was Heikoop dichtbij maar zijn schot ging rakelings over. Wie anders dan Ed van der Weijden zorgde ervoor dat zijn ploeg voor de tweede maal de voorsprong pakte. Een diepe bal bereikte de vlugge aanvaller aan de linkerkant waarna hij het strafschopgebied in dribbelde en doeltreffend in de verre hoek uithaalde.
Helaas kon de ploeg van Arjan van der Laan slechts drie minuten genieten van de hernieuwde voorsprong. Onoplettendheid achterin zorgde ervoor dat een ASC-speler in gehele vrijheid de gelijkmaker op het bord kon zetten.

‘Het hielp niet echt mee dat zij totaal niet wilde voetballen’

Tom van der Weijden zag zijn ploeg meegaan in het spel van ASC

Hierna werd het voetballend allemaal nog minder. Wel had Ed van der Weijden zijn ploeg naar de overwinning kunnen schieten, maar na één van de mooiste aanvallen belandde zijn schot op de paal. Ook een prachtige inzet van met het hoofd miste zag hij over het doel gaan waardoor Altiot genoegen moest nemen met een remise.

Tom van der Weijden baalde na afloop van het resultaat én het vertoonde spel: ‘We begonnen echt heel goed de eerste tien minuten. ASC had niks in te brengen en we kwamen ook verdiend op voorsprong. Daarna gingen we steeds slordiger spelen. Het hielp ook niet echt mee dat zij totaal niet wilde voetballen. Iedere bal werd lang gespeeld en wij gingen daar in mee. De tweede helft starten we denk ik ook wel weer goed komen, weer op voorsprong maar slecht verdedigen betekende al snel weer de 2-2. Het was gewoon al met al geen goede wedstrijd van onze kant doordat we te snel en te veel de lange ballen gingen spelen.’

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Rody Blommestein (80. Bram Hartveld), Sebastiaan van Veen, Stan Janssen; Tim Heikoop (74. Eray Bozkurt), Sam van der Meer (80. Stijn van der Meer), Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Luuk den Haan (68. Rick Keijzer) Ed van der Weijden

Foto en bron: Nic van Smoorenburg