NSV'46 - SJZ, 0172SPORT

NSV’46 moet genoegen nemen met punt tegen sterk SJZ

Noorden | NSV’46 heeft niet weten te profiteren van het puntverlies van Zevenhoven. Op eigen veld kwam men zelfs voor het eerst dit seizoen op achterstand. Gelukkig wist Kamiel Disseldorp met een geweldige uithaal nog wel de gelijkmaker op het bord te zetten, verder kwam de thuisploeg echter niet tegen het sterke SJZ.

Tussen de palen ontbrak wegens ziekte Bas Kalshoven waardoor Menno de Jong weer eens zijn handschoenen had afgestoft en onder de lat plaatsnam. De Noordenaren begonnen goed aan het duel en waren zeker de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. NSV’46 zette de tegenstander veelvuldig onder druk en gezien het veldoverwicht was het dan ook wachten op de openingstreffer. Een grote tegenvaller was het uitvallen van Kevin Fransen die naar de hamstring greep en zich moest laten wisselen. SJZ was zeker niet naar Noorden afgereisd om zich in te graven en liet zich gaandeweg ook steeds meer gelden. Vijf minuten voor rust leverde een rush en niet ingrijpen van de Noordense defensie zelfs de 0-1 op.
Op slag van rust kreeg middenvelder Jeffrey Pieterse een harde charge te verwerken dat de scheidsrechter af deed met een gele kaart waar de andere kleur ook niet had misstaan. Tijdens de thee werd duidelijk dat de middenvelder niet door kon en Robert Swart moest gaan puzzelen. Omdat ook Fransen al was uitgevallen, De Jong op doel stond en ook Michael van Koert nog in de lappenmand zit was dit voor Swart nog geen gemakkelijke opgave.

Maar NSV’46 pakte het de tweede helft weer op en waren nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Tot grote uitgespeelde kansen kwam men echter niet. SJZ gokte op de omschakeling en was hier een aantal keer bijna succesvol mee ware het niet dat De Jong liet zien het keepen nog niet verleerd te zijn.
Op het moment dat men zich in Noorden af begon te vragen of het nog wel goed zou komen leverde een geweldig zondagsschot van Kamiel Disseldorp de gelijkmaker op. Van een meter of twintig haalde hij verrassend uit en zag het leer in de rechterbovenhoek verdwijnen en bracht hier mee de hoop op een driepunter terug.

“In deze competitie zitten niet veel zwakke broeders en iedereen kan van elkaar winnen”

Jeffrey Pieterse vond SJZ een sterke ploeg waar zomaar van verloren had kunnen worden

Invaller Mitchel Pijpers had zijn ploeg even na de gelijkmaker een goede dienst kunnen bewijzen toen hij alleen op de Zoeterwoudse doelman afging, maar zijn inzet gekeerd zag worden. In de rebound was hij vervolgens het overzicht kwijt en koos hij voor eigen succes in plaats van de vrijstaande Florencio Fayente in stelling te brengen.

Ook de bezoekers kregen een vergelijkbare kans maar De Jong had ook hier een antwoord door zich knap voor de inzet te gooien en zo zijn ploeg op de been te houden. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling, iets waar Jeffrey Pieterse zich in kon vinden: “Als je na afloop hoort dat Zevenhoven ook punten heeft verspeeld en we dus de koppositie hadden kunnen pakken is dit natuurlijk niet het gewenste resultaat. Maar iedereen die de wedstrijd heeft gezien zal beamen dat een gelijkspel terecht is. SJZ is ook gewoon een goede ploeg en we hadden gezien hun kansen vandaag ook zomaar kunnen verliezen. Zo zie je maar in deze competitie zitten niet veel zwakke broeders en iedereen kan van elkaar winnen en pakt punten van elkaar. Hierdoor zal het tot het einde van het seizoen spannend blijven vermoed ik, maar wij gaan denk wel bij de eerste vier eindigen.”

Opstelling NSV’46:
Menno de Jong, Nick Geerlof, Jim Groenendijk, Perry Lok (89. Stefan van Tol), Robbin Verhaar; Robbie Geerlof (74. Florencio Fayente), Jeffrey Pieterse (46. Mika Valentijn), Kevin Fransen (20. Mitchel Pijpers), Cas van den Hoorn; Kamiel Disseldorp, Robin van Koert © (74. Lars de Jong)

Foto’s: Kees Verhaar (kijk hier voor meer foto’s van deze wedstrijd)

0172SPORT, Nieuwkoop-VVSB

Nieuwkoop en VVSB houden elkaar in evenwicht

Nicolaas Boys maakt het zichzelf lastig tegen Woubrugge maar wint uiteindelijk terecht