Matig Nicolaas Boys verliest ruim van VEP

Nieuwveen | Nicolaas Boys speelde gisteren een matige pot op het eigen hoofdveld tegen VEP en ging uiteindelijk met 1-4 onderuit. “Voetbal En Plezier” was niet echt af te lezen aan het spel van de Nieuwveners. Met een groot aantal spelers die niet hun niveau haalden en de afwezigheid van een paar belangrijke krachten, was Nicolaas Boys niet in staat om het VEP echt moeilijk te maken.

Zoals wel vaker hadden de mannen van Mo Bougrine de bal en het overwicht in de wedstrijd. Echter kwamen de Nieuwveners niet echt tot hele grote kansen. Dit had mede te maken met het feit dat de ploeg veel minder energie in de wedstrijd legde als normaal en ook een stuk slordiger was in de opbouw. Geruchten gaan dat meer dan de helft van het team nog tot 4 uur ’s nachts in een kroeg in Venlo zijn gespot en dit zou natuurlijk wel het een en ander kunnen verklaren. VEP speelde zelf ook niet geweldig, maar benutte de twee kansen die het in de eerste helft kreeg beide op schitterende wijze en zo keek Nicolaas Boys tegen een 0-2 achterstand aan. Daarnaast was het vlak voor rust ook nog even schrikken voor Nicolaas Boys toen Peter Burgmeijer met veel pijn aan de pols van het veld moest. Gelukkig werd er in het ziekenhuis geen breuk geconstateerd en lijkt de schade dus mee te vallen.

In de tweede helft leek Nicolaas Boys heel even toch nog voor de overwinning te willen gaan. Fitz MacLean scoorde op fraaie wijze de aansluitingstreffer met het hoofd na een voorzet van Ravi Pijper. Echter ging het daarna alweer vrij snel mis en liep VEP weer uit naar 1-4 na een stom weggegeven penalty en een counter waarbij iedereen dacht aan buitenspel, behalve de grensrechter van Nicolaas Boys. De Nieuwveners hebben met deze bekerpot erbij tot nu toe een wisselende voorbereiding achter de rug. Dinsdag wacht nog de laatste bekerwedstrijd uit bij Bodegraven. Dit biedt Nicolaas Boys een laatste kans om de voorbereiding positief af te sluiten voordat het aanstaande zaterdag thuis aantreedt tegen SJZ.

Door: Matthijs Egberts