Dennis Boer, Frank Veelenturf, 0172SPORT, Nieuwkoop

Nieuwkoop blameert zich tegen rode lantaarndrager

Nieuwkoop | Na de zege bij VV Zwammerdam stond voor Nieuwkoop afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd op het menu tegen nummer laatst BSC ’68. Een wedstrijd die normaal gesproken drie punten op moet leveren, maar in het achterhoofd zat ook nog de uitwedstrijd die maar ternauwernood en enigszins gelukkig gewonnen werd. Ditmaal ontbrak dat geluk en werd Nieuwkoop vakkundig weggecounterd door de bezoekers.

Ondanks dat de thuisploeg binnen de minuut al een kans kreeg via Boy Vork, waren het de bezoekers die de overhand hadden in de openingsfase. Zo was het Mitchell Davids die na drie minuten langs doelman Thomas Boekestein ging, maar de bal niet tegen de touwen wist te krijgen. In de minuten daarna konden er ook een geblokkeerd schot, een kopbal naast en twee reddingen van Boekestein genoteerd worden.

Pas na twintig minuten kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en waren er kansen de score te openen, waarbij de beste kans een hard en hoog schot van Dennis Boer was dat knap gekeerd werd door de Benthuizense goalie.
Na iets meer dan een half uur kreeg de ploeg van Michel Strating de deksel op de neus. Het mocht zelf aanleggen voor een corner maar luttele tellen later lag de bal achter Boekenstein in het net na een snel uitgevoerde counter, 0-1.
Nieuwkoop liet voor rust niks meer zien en was enkel nog eenmaal gevaarlijk uit een vrije trap van Boer. Net toen men dacht met een minimale achterstand de kleedkamer op te zoeken sloeg BSC andermaal toe. Vanuit een hoekschop zette Wouter van Klink de 0-2 ruststand op het bord.

‘We hebben gewoon te veel kansen nodig om tot scoren te komen en dat breekt je een keer op’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

Aan het begin van de tweede helft was het opnieuw Boer die een grote kans kreeg maar veel te zwak inschoot. Het leek een beetje het verhaal van de wedstrijd te worden totdat Sam Vijfhuizen zijn ploeg in de vijftigste minuut middels een rake kopbal weer wat hoop gaf. Nieuwkoop zette aan en creëerde legio kansen op de gelijkmaker maar zowel invaller Iliass Alla als Boer en Frank Veelenturf hadden het vizier niet op scherp staan. Boy Vork was met een schot op de paal nog het dichtste bij de gelijkmaker.
In de tegenstoot bleven de bezoekers gevaarlijk en was het een aantal keer zeer dichtbij de derde treffer maar Boekenstein was telkens bij de les en hield zijn ploeg tot de drieëntachtigste minuut in de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd was een tegenstoot hem te machtig toen twee bezoekers voor hem opdoken en bekwaam de 1-3 werd binnengeschoven.

Een zure nederlaag voor Nieuwkoop tegen de hekkensluiter in de competitie dat daarmee een laatste strohalm tegen directe degradatie wist te grijpen. Trainer Michel Strating was na afloop zeer teleurgesteld. ‘We hebben de eerste helft niet kunnen profiteren van het veldspel en waren slordig in de eindfase. De tweede helft was iets beter en creëer je misschien wel vijf grote kansen maar zoals wel vaker gaat het in de afronding mis. We hebben gewoon te veel kansen nodig om tot scoren te komen en dat breekt je een keer op. We waren niet scherp genoeg en ik zag niet de echte wil om te winnen in tegenstelling tot BSC.’