Gouda, Sportief, 0172SPORT

Sportief kan Gouds feestje niet verpesten

Gouda | Een week nadat Gouda de eerste kans op het behalen van het kampioenschap verspeelde op bezoek bij Woerden kregen zij een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen Sportief. De ploeg van Cor Stoof was er vooraf op gebrand dit feestje te verstoren, helaas kwam het niet zo ver en werd er zelfs met ruime cijfers verloren, 4-0.

Sportief begon goed aan de wedstrijd en wist gevaar te stichten voor de Goudse goal middels twee vroege corners. Na vijf minuten kreeg het een vroege tik te verwerken toen Mark Wens met een enkelblessure het veld moest verlaten. Vier minuten later lag de bal in de goal achter Michael Vijfhuizen nadat een corner niet goed werd weggewerkt. Issam el Bouazatti kon op aangeven van de op de grond liggende verdediger Mike van Dam simpel binnenwerken. Gouda was de voetballend betere ploeg, Sportief gokte op de omschakeling. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. De thuisploeg was voor rust wel een paar keer gevaarlijk met een bal, buiten bereik van Vijfhuizen op de binnenkant van de paal, als grootste wapenfeit.

‘Na die blunder van Michael was het bij ons over en lopen zij nog uit naar 4-0’

Roy Baltus | Middenvelder vv Sportief

Gouda startte na rust furieus en wilde snel een einde aan alle onzekerheid maken. Wederom voorkwam de paal een tweede doelpunt en even later wist Vijfhuizen knap met de voet redding te brengen op een inzet van El Bouazatti. Na bijna zeventig minuten spelen kreeg Dirk van den Haak dé kans om het Goudse feestje op de tribune te verpesten toen hij aan buitenspel ontsnapte en vanaf de linkerkant alleen op doelman Mees van den Berg afging. De goalie bleef de situatie echter meester en voorkwam erger. Net toen het een wedstrijd begon te worden ging keeper Vijfhuizen gruwelijk in de fout. Een mislukte diepte bal ging in plaats van diep recht omhoog. Bij het neerkomen kreeg ‘ie een vreemde curve en stuiterde over een verbouwereerde Vijfhuizen heen de goal in. Menig speler was al omgedraaid en kreeg pas na het gejuich in de gaten dat er gescoord was. Sportief geloofde er niet meer in en bood nog maar weinig weerstand, maar in Gouda zelf was men pas écht zeker na de derde treffer die acht minuten voor tijd viel. De wedstrijd was beslist en men kon zich in Gouda gaan opmaken voor een feestje. In de slotfase wist Hoessein Ouahabi na een vlotte aanval het kwartet én het feest nog compleet te maken.

Roy Baltus, die na drie maanden blessureleed met nog een kwartier op de klok inviel, sprak na afloop over een wat geflatteerde uitslag ondanks het veldoverwicht van Gouda. ‘We zaten nog lang in de wedstrijd en kwamen er de tweede helft een aantal keer gevaarlijk uit. Als we met die kans van Dirk de gelijkmaker maken wordt het een heel andere wedstrijd. Dan hadden we nog meer ruimte gekregen want zij waren er alles behalve gerust op. Na die blunder van Michael was het bij ons over en lopen zij nog uit naar 4-0.’