Aarlanderveen laat eerste kans op kampioenschap onbenut

Aarlanderveen | Aarlanderveen wist wat het te doen stond in de thuiswedstrijd tegen FC Oegstgeest. Tegen de nummer twee van de ranglijst moest gewonnen worden om voor het eerst in de 53-jarige geschiedenis kampioen te worden, daarvoor was men nog wel afhankelijk van het resultaat bij Alphense Boys – Roodenburg.

Voordat de wedstrijd begon was er eerst een minuut stilte. Deze week overleed de vijfentwintigjarige broer van middenvelder Robbie Nagtegaal, Aarlanderveen speelde hierdoor ook met rouwbanden. Aarlanderveen begon goed en fel aan de wedstrijd, en na drie minuten spelen raakte Derk Gruppen al de paal. Een dominant Aarlanderveen was vrijwel de gehele eerste helft de betere partij en kreeg via Sallem Chemlalli nog twee kansen en Jeroen Lamboo trof de lat. Ondanks het overwicht van de thuisploeg bleef Oegstgeest dreigend, desondanks wisten zij geen echte kansen te creëren. Doelman Maico du Chatinier werd alleen met schoten vanuit de tweede lijn getest, maar ook dit leverde geen gevaar op.

‘We hebben een lastige week achter de rug, maar ik kan trots zijn op het spel dat we vervolgens op de mat leggen’

Arjen Linstra | Hoofdtrainer Aarlanderveen

In de tweede helft volgde aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als voor de rust. De grootste kans van de wedstrijd was voor Sallem Chemlalli. Hij werd diep gestuurd door Jorn Poelwijk, Chemlalli kapte de keeper netjes uit, maar schoot de bal via een polletje over de goal. Langzamerhand werd Oegstgeest beter en kreeg het meer balbezit dan Aarlanderveen. Na een uur spelen werd Gruppen – die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde – vervangen door clubtopscorer Aziz El Bouazatti, hierdoor kreeg Aarlanderveen de controle terug. De wedstrijd bleef boeien, maar gescoord werd er niet meer.

Hierdoor liet Aarlanderveen het na om al kampioen te worden, want Alphense Boys ging in eigen huis verrassend genoeg onderuit tegen Roodenburg: 1-2. Een overwinning was dus genoeg geweest om het kampioenschap in de vierde klasse A te veroveren. Volgende week wacht voor Aarlanderveen de herkansing op bezoek bij Zevenhoven. Ditmaal heeft men het in eigen hand, een overwinning volstaat om aan het eind van de middag met de platte kar door het dorp te gaan.

‘Volgende week tegen Zevenhoven moet het nu gebeuren, ik ben er echter bang voor dat zij er alles aan gaan doen om ons de titel niet te gunnen’

Jorn Poelwijk | Aanvaller Aarlanderveen

‘Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan, want wij waren wel de betere ploeg. In de uitwedstrijd kregen we misschien iets teveel met drie punten, nu te weinig in mijn optiek. Ik kan hier echter mee leven. De ploeg – en in het bijzonder Robbie – heeft een lastige week achter de rug, als wij dan dit op de mat kunnen leggen kan ik alleen maar een trotse coach zijn. We gaan nu toeleven naar Zevenhoven, waar we ons fantastische seizoen hopen te bekronen met het kampioenschap’, aldus hoofdtrainer Arjen Linstra.

Aanvaller Jorn Poelwijk: ‘Het was lastig voetballen. Oegstgeest heeft net als ons een onwijs goede ploeg. Volgende week tegen Zevenhoven moet het nu gebeuren, maar ik ben er bang voor dat zij er alles aan gaan doen om ons dat niet te gunnen en dat is hun goed recht. Wij moeten laten zien dat we de beste zijn. Als iedereen gewoon zoals normaal doen zie ik niet veel problemen voor ons, maar ik denk zeker dat Zevenhoven het ons lastig kan gaan maken en daar moet onze ploeg zich van bewust zijn. Het blijft immers een derby.’