0172SPORT, Nieuwkoop - Alphia

Nieuwkoop blameert zich en maakt kennis met storm Bouwhuis

Nieuwkoop | De uitstekende reeks die Nieuwkoop had tegen opponent Alphia is op pijnlijke wijze tot een einde gekomen. Waren de oranjehemden uit Nieuwkoop hun concurrent uit Alphen aan den Rijn de vorige drie ontmoetingen nog de baas, deze keer moest de formatie van Michel Strating een zeer grote en vernederende nederlaag slikken.

Nieuwkoop startte zwak aan de wedstrijd, Alphia daarentegen zat er vanaf meet af aan bovenop en waren niet van plan Nieuwkoop te laten voetballen. Desondanks was de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg, maar Robin Voorend zag zijn inzet naast gaan. De bezoekers meldden zich een minuut later voor het eerst maar Thomas Boekestein wist met zijn vuisten de openingstreffer te voorkomen. Niet veel later was het alsnog raak toen Killian Bouwhuis in alle vrijheid een voorzet binnen kon koppen, 0-1.

Nieuwkoop ging op zoek naar een reactie en het was opnieuw Voorend die gevaarlijk was. De Alphia-doelman bracht uiteindelijk met zijn gezicht redding op een hard schot van de aanvaller. Maar direct was het de Alphense ploeg die de wedstrijd over nam. Na een terugspeelbal op Boekestein kon een van de aanvallers van Alphia de bal veroveren, waarna hij werd neergelegd door de doelman. Dit had een strafschop en een doelpunt van Bryan de Bruin tot gevolg, 0-2. Drie minuten later zag De Bruin Boekestein te ver voor zijn goal staan en middels een lob wist hij de Nieuwkoop-goalie voor een tweede keer te kloppen.

Nieuwkoop deed even iets terug via Boy Vork, die in het strafschopgebied een bal binnen kon schuiven, maar dat bleek slechts een korte opleving. Vrijwel direct scoorde Alphia weer, maar gelukkig voor Nieuwkoop werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Opvallend was dat Nieuwkoop wel veelal balbezit had en daar ook bij vlagen prima dingen mee deed, maar in het verdedigen was het simpelweg dramatisch tegen een zeer effectief Alphia. Dat bleek opnieuw toen Aatif El Bouny in de vierentwintigste minuut doodeenvoudig door de defensie heen kon lopen en de bal in een leeg doel kon binnenwerken.

Na iets minder dan een half uur was het opnieuw raak. Boekestein schoof de bal in de voeten van een van Bouwhuis die voor zijn neus stond en vervolgens eenvoudig zijn tweede van de middag kon maken, 1-5. De dadendrang van de Alphia-aanvaller was daarmee verre van gestild want nog voor rust wist hij met zijn derde en vierde zijn kwartet goals te completeren. Storm Dennis moest nog komen maar storm Alphia had zojuist huisgehouden op Sportpark de Dulen: ruststand 1-7!

‘Zes persoonlijke fouten, nou ja zeg maar gerust blunders’

Nieuwkoop-trainer Michel Strating over de eerste helft

In de tweede helft stond er duidelijk een ander Nieuwkoop op het veld. De scherven waren in de rust bijeen geraapt en besloten werd om er het beste van te maken. Het hielp mee dat de Alphense storm was gaan liggen, de bezoekers namen gas terug getuige de publiekswissel van Bouwhuis in minuut zestig. Voor hem kwam Frank Veelenturf in de ploeg die afgelopen seizoen nog de oranje kleuren van Nieuwkoop verdedigde. Gelukkig voor Nieuwkoop kwam hij niet tot scoren en zo nog meer zout in de wonden te strooien. Iliass Alla was na rust direct tweemaal gevaarlijk, maar twee keer was het de doelman van de bezoekers die redding kon brengen. Na een uur spelen was het invaller Daan Zuijdervliet die met een kopbal uit een hoekschop de doelman testte, maar die pakte de bal opnieuw. Toen er bijna zeventig minuten op de klok stonden was het via Sam Vijfhuizen wel raak. Voorend verkleinde vier minuten later de marge tot vier maar verder lieten de Alphenaren het niet komen.

Trainer Michel Strating was na afloop teleurgesteld. Het eerste woord dat hem te binnenschiet na afloop is dan ook “hoofdpijn”. ‘We speelden echt een dramatisch eerste half uur. Zes persoonlijke fouten, nou ja zeg maar gerust blunders, maken deze dag verschrikkelijk. Dit is een flinke tik natuurlijk. Zeker omdat we de tweede helft laten zien dat we vele malen beter kunnen.’