0172SPORT, De Plas Nieuwkoop

De Plas zet slechte reeks voort en verliest ook thuis tegen OZV

Nieuwkoop | Zaterdagavond moesten de heren van De Plas het in Nieuwkoop opnemen tegen OZV. In Oudewater werd er eerder dit seizoen nog nipt gewonnen maar in thuisbad De Wel moest De Plas het onderspit delven met 8-13. Na de goede eerste seizoenshelft van De Plas waarin zes van de elf wedstrijden gewonnen werden beleven de heren momenteel een moeizame start van de tweede seizoenshelft waarin alle vijf de wedstrijden tot nu toe verloren gingen.

In de eerste periode kwam De Plas na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Thijs Valstar. OZV kwam daarna heel snel terug door in vier aanvallen op rij evenveel doelpunten te scoren. Greig Bannatyne wist in de slotseconden van de eerste periode nog de 2-4 aan te tekenen en zo de aansluiting te behouden voor de thuisploeg. Nadat OZV in de tweede periode de 2-5 wist te scoren kwam De Plas terug tot 4-5 door een snoeihard afstandsschot van Janko van den Haak en een subtiele boogbal van Greig Bannatyne. De bezoekers scoorde de tweede periode nog tweemaal, uit een strafworp en een man-meer situatie. Vlak voor het einde van de tweede periode wist Emil Hoogstad nog te scoren, 5-7.

Na de helftwissel waren de heren van De Plas niet scherp, ondanks twee uitsluitingen bij de tegenstander en een strafworp wisten de heren niet te scoren. OZV daarentegen wist aan het begin van de derde periode wel te scoren, 5-8. Emil Hoogstad maakte nog wel de 6-8, maar OZV liep daarna verder uit naar 6-10. John van Wijk maakte het laatste doelpunt van de derde periode. In de vierde periode wist OZV driemaal te scoren voordat Lars van der Voorn namens De Plas nog wat terugdeed en de eindstand op 8-13 bepaalde.

Ondanks het verlies zien de heren van De Plas wel een stijgende lijn in het niveau van hun spel en kijken ze vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd: Zaterdag 29 februari om 20.00u tegen WZK in het Sterrenbad te Wassenaar.

De heren van De Plas willen de hoofdsponsor van de vereniging, Verdonk woning- en projectinrichting, bedanken voor de nieuwe tenues waar de vereniging in gestoken is!

0172SPORT, Nieuwkoop - Alphia

Nieuwkoop blameert zich en maakt kennis met storm Bouwhuis

0172SPORT, Sportief - Alphense Boys

Sportief biedt één helft tegenstand in wedstrijd met twee gezichten