Nicolaas Boys verslikt zich in LSVV en moet blijven vrezen voor nacompetitie tegen degradatie

Nieuwveen | Op het eigen veld heeft Nicolaas Boys drie dure punten laten liggen tegen LSVV door met 0-1 te verliezen. Opnieuw breekt het scorend vermogen de ploeg op en hiermee moeten de Nieuwveners blijven oppassen voor de gevreesde nacompetitie tegen degradatie.

Onder heerlijke omstandigheden ging de wedstrijd van start en bleek dat beide ploegen vol voor de overwinning gingen aangezien beide ploegen de punten nog hard nodig hebben. Het eerste gevaar was voor de goal van de Nieuwveners. Uit een corner van de Leidse studenten ontstond een gevaarlijke scrimmage waarbij de bal tot twee keer toe van de lijn kon worden gehaald en Nicolaas Boys opgelucht kon ademhalen. Niet veel later was Nicolaas Boys zelf ook voor het eerst gevaarlijk met een mooi afstandsschot van de verassend snel herstelde Jordy van Eijk. Vorige week leek hij nog zwaar geblesseerd uit te vallen, maar dit bleek allemaal uiteindelijk wel mee te vallen gezien dit vlammende schot op de paal. Daarna kreeg Milan Hoogervorst de grootste kans op de openingstreffer, maar hij was iets te wild in de afronding en zag zijn schot uit de stuit naast gaan.

Na deze openingsfase kwamen beide ploegen er voetballend niet echt meer uit en was met name LSVV een aantal keer gevaarlijk uit de vele corners die door de thuisploeg werden weggegeven. In eerste instantie leek Nicolaas Boys nog goed weg te komen doordat een aantal corners ternauwernood konden worden verdedigd en een goal werd afgekeurd wegens een duwfout. Alleen ging het bij de laatste corner voor rust toch mis. De bal werd weer goed voorgebracht en bij de eerste paal binnen gekopt door de vrijstaande Martijn Theunissen: 0-1.

“Nu gaan we van vier finales naar drie en we moeten gewoon zorgen dat we die winnen”

Ravi Pijper | Middenvelder Nicolaas Boys

In de tweede helft moest Nicolaas Boys zoals wel vaker de afgelopen periode in de achtervolging. Renzo Wijfjes werd geslachtofferd en de dit seizoen met blessures kwakkelende Fabio dos Santos kwam in de ploeg. Hiermee kreeg de thuisploeg de wedstrijd meer in handen en trok LSVV zich steeds verder terug. Tot hele grote kansen leidde dit in eerste instantie niet en de vele (vroege) voorzetten konden worden verdedigd door LSVV. In de slotfase begon het meer te kraken en kwam Nicolaas Boys nog een aantal keer in de buurt bij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Luke van Veen bleef de bal gevaarlijk voor de doelmond liggen. Echter werden de inzetten van diverse Nieuwveners geblokt en kon de bal uiteindelijk worden weggewerkt. In de absolute slotfase was Van Veen nog het dichtst bij de gelijkmaker. Een afvallende bal werd heerlijk op de pantoffel genomen door de ervaren verdediger, maar hij zag zijn inzet maar net naast gaan.

Een zure nederlaag voor Nicolaas Boys waardoor de boys nog steeds naar onder moeten blijven kijken. Ravi Pijper benoemd het probleem van de afgelopen periode: “Het was weer hetzelfde verhaal gisteren. Voetballend ben je de betere ploeg en heb je zoals verwacht het balbezit, maar de eindpass en grote kansen misten we gewoon weer gister. Zij hebben één kracht en dat zijn standaardsituaties en dan krijg je toch via een corner weer de deksel op je neus. Voor de rest hebben we achterin echt niks weggegeven. Nu gaan we van vier finales naar drie en we moeten gewoon zorgen dat we die winnen, met de ranglijst moeten we niet te veel bezig zijn tijdens deze wedstrijden.”

Opstelling Nicolaas Boys:
Bob Janmaat; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Jari Wijfjes (65. Rocco Uijttewaal), Renzo Wijfjes (46. Fabio dos Santos); Joey van den Haak ©, Joost Verkerk, Ravi Pijper, Sven Hoogervorst; Fitz Maclean (65. Mike van der Aar), Milan Hoogervorst (80. Michiel van ’t Kruis)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Door Matthijs Egberts | Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Zevenhoven verspeelt ook punten tegen Teylingen

Altior op rand van degradatie na nederlaag tegen hekkensluiter DIOS