Zevenhoven verspeelt ook punten tegen Teylingen

Sassenheim | Na een goed kwartier spelen leek Zevenhoven op rozen te zitten maar de vroege voorsprong verdween in de tweede helft als sneeuw voor de zon en uiteindelijk mochten de bezoekers nog in de handen knijpen met een 2-2 eindstand.

Teyingen, een ploeg die op basis van hun kwaliteit op een verassende lage positie op de ranglijst is terug te vinden, nam vanaf minuut één het heft in handen. Kansen leverde het niet op, die waren er wel voor Zevenhoven en de ploeg van trainer Danny ter Hoeve wist daar ook op een prima manier mee om te gaan want de eerste de beste mogelijkheid werd direct tot doelpunt gepromoveerd. Uit een corner van Maurits Splinter mocht Falco de Lange de bal eerst aannemen om vervolgens koelbloedig af te ronden. Nog geen tien minuten later was het weer raak toen wederom De Lange leek te gaan scoren maar stuitte op doelman Dennis van den Nouland. Aangezien de rebound voor de meegelopen Robert Mooren was zorgde de aanvallende middenvelder voor de gewenste 0-2 voorsprong. De thuisploeg bleef na deze vroege achterstand het initiatief houden, gunde Zevenhoven weinig tijd wanneer het aan de bal was, en wisten in balbezit steeds de snelle en creatieve buitenspelers te bereiken. Dreiging was er de gehele eerste helft maar de uitstekend keepende Connor van Heertum wist met speels gemak zijn doel schoon te houden. Zevenhoven miste Marco Pellegrom, de spits moest zich tijdens de warming-up afmelden bij Ter Hoeve. Een “huis, (speel)tuin en keuken-ongelukje” bezorgde de topscorer een dag eerder een dikke enkel, hij probeerde het dus nog wel maar moest uiteindelijk afhaken. Met name de balvastheid van Pellegrom werd natuurlijk node gemist. De bezoekers speelde te onrustig, konden bal zelden rond laten gaan en iedereen die de geelhemden een warm hart toedraagt wist dat er een zwaar tweede bedrijf aan zat te komen.

“Zij hadden de grootste kansen, wij waren het meest effectief, wel jammer dat dan de 1-2 uit een onterechte penalty komt”

Robert Mooren | Middenvelder Zevenhoven

Waar voor werd gevreesd werd helaas werkelijkheid voor Zevenhoven. Teylingen bleef aandringen, drukte de tegenstander steeds verder achteruit en wist uiteindelijk met hulp van de matige opererende scheidsrechter Jansen de aansluitingstreffer te maken. De leidsman, die absoluut niet op de hand was van de bezoekers, zag tot ieders verbazing een handsbal van Maurits Splinter bij een afgeslagen cornerbal. De makkelijk gegeven penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Boris Postma. Het commentaar op de leiding van met name Jordy Zwart en Maurits Splinter zal de leidsman er toe hebben gebracht partij te kiezen. Beide spelers hadden in hun commentaar overigens wel steeds gelijk maar zullen hier met het oog op de komende wedstrijden toch slimmer mee om moeten gaan, want Zevenhoven kreeg in de laatste fase van de wedstrijd werkelijk alles tegen en mede om die reden was het bijna wachten op de gelijkmaker. Helaas voor de ploeg, die zo graag kampioen wil worden, gebeurde dit uiteindelijk dan ook. Na de meer dan terechte 2-2 probeerde Zevenhoven het nog wel maar was het uiteindelijk eerder tegenhouden geblazen dan dat er kansen werden gecreëerd voor het vijandelijk doel en zodoende speelde men voor de derde keer op rij gelijk.

Naast het puntverlies verloor het, zoals het er naar laat uitzien, ook middenvelder Robert Mooren. Hij moest na afloop van de wedstrijd naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken van zijn enkel. “Het is inmiddels goed dik en blauw maar gebroken is het gelukkig niet”, aldus Mooren. “Nu maar hopen op een snel herstel maar ik ben bang dat dit wel even gaat duren. Dat Teylingen heeft trouwens wel een prima ploeg, die moeten overigens nog tegen BSC’68 (de ploeg die ook gelijk speelde overigens, red.), dus wie weet pakken ze daar ook punten tegen. Wij moeten gewoon nog drie keer winnen, wie weet, we gaan het zien.”

Opstelling Zevenhoven:
Connor van Heertum; Lars Jansen (Nick Vis), Jordy Zwart, Berry Peters; Gareth Rowlands (Robin Leliveld), Tobias van der Voorn, Robert Mooren (Stan Brouwer), Lennart van Zon © (Sjoerd Zuijdervliet), Maurits Splinter; Falco de Lange, Nick Mooren

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto Gerard Haak

0172SPORT, MMO - Sportief

Sportief krijgt pak slaag van MMO en heeft titelkansen niet meer in eigen hand

Nicolaas Boys verslikt zich in LSVV en moet blijven vrezen voor nacompetitie tegen degradatie