Altior op rand van degradatie na nederlaag tegen hekkensluiter DIOS

Nieuw-Vennep | De Altior-selectie is maandag vermoedelijk met een flinke kater wakker geworden. Uit bij het reeds gedegradeerde DIOS werd een pijnlijke nederlaag geleden waardoor de strijdbare Langeraarders zelf nu ook zeer dichtbij rechtstreekse degradatie zijn…

DIOS had de laatste weken zeer grote nederlagen geleden en werd ook in de beginfase van dit duel overrompeld door een prima startend Altior. Ondanks enkele mooie aanvallen een handvol corners leverde dit echter niks op.
Waar het wachten was op een Langeraarse goal lag de bal in de negentiende minuut ineens aan de andere kant in het doel. Keeper Jeroen Sassen verkeek zich volledig op een afstandsschot van zo’n dertig meter en zo keek de ploeg van Arjan van der Laan ineens tegen een 1-0 achterstand aan. Tot aan de rust kwam Altior deze tik niet meer te boven. Beide ploegen creëerden nog wat kansjes, maar beide doelmannen hielden hun goal verder schoon.

“We moeten wel een soort Houdini-act opvoeren willen we er nu nog in blijven.”

Tim Heikoop wet dat degradatie dichtbij is

Al heel snel na rust kreeg Altior een nieuwe domper te verwerken. DIOS-spits Ralph Noordam – een scout van vv Hoofddorp kwam speciaal voor hem kijken – scoorde de 2-0. De Altior-verdediging had duidelijk geen vat op deze speler en kwam steeds een stapje tekort. En toen een van richting veranderd schot via de lat boven Sassen kon worden binnengekopt, vocht Altior voor een verloren zaak.
Acht minuten voor tijd scoorde Tim Heikoop nog wel de 3-1 en hierna kwam er ook nog wel wat strijdlust naar boven. Maar het was te weinig en te laat moest ook de doelpuntenmaker erkennen: “Het wilde allemaal niet lukken gister. Tot aan de ongelukkige 1-0 speelden we nog een soort van goed, maar daarna leek er wat te knappen bij ons. Daarvoor was er niks aan de hand.”
Het ontlopen van directe degradatie wordt met nog drie duels en een achterstand van vijf punten op de p/d-plaatsen een haast onmogelijke opgave, weet ook Heikoop. “We hebben ons er nog niet helemaal bij neergelegd, maar we moeten wel een soort Houdini-act opvoeren willen we er nu nog in blijven.”