0172SPORT, Altior-RKDEO

Altior lijdt nipte maar terechte nederlaag tegen RKDEO

Langeraar | Het is Altior niet gelukt de vierde zege op rij te boeken. Op het eigen kustgrasveld moest het zijn meerdere erkennen in RKDEO, de nummer vier van de ranglijst. Kansloos was de equipe van Manfred van den Bosch zeker niet, de ploeg maakte er voor de talrijk aanwezige bezoekers een alleraardigst schouwspel van.

De bezoekers uit Nootdorp waren van meet af aan de ploeg die in balbezit de beste dingen liet zien. Het liet verzorgt combinatiespel zien en wist tussen de linies steeds de vrije man te vinden. Met name Haitam el Marid voelde zich (negentig minuten lang) als een vis in het water en had steeds alle tijd om het juiste te doen wanneer hij zich liet uitzakken om het spel naar zich toe te trekken en te verdelen. Tot echte uitgespeelde kansen leidde dit het eerste half uur niet.
Altior loerde op de omschakeling en schroomde het niet snel de lange bal richting de flanken te zoeken. Middels één van deze snelle omschakelingen kwam de thuisploeg in de zesendertigste minuut op voorsprong. Een te diep gegeven bal richting Tim Heikoop werd door een verdediger getoucheerd net voordat RKDEO-keeper Joeri van Sande het dacht te gaan oprapen. Het leer kwam voor de voeten van Daan Oostdam die weinig moeite kende het speeltuig in het bijna lege doel te werken, 1-0.
Lang konden ze op de tribune niet genieten van deze onverwachte voorsprong want binnen vier minuten keerde de bezoekers de achterstand om in een voorsprong. Eerst was het de zwaarlijvige spits Tommy Simonis die de bal op schitterende wijze in de bovenhoek plaatste even later liet ook uitblinker El Marid met een geplaatst schot Jeroen Sassen kansloos.
Net op het moment dat men dacht te gaan rusten met een 1-2 stand kwam Altior langszij. Niet geheel toevallig was dit wederom na een snelle voortzetting van Sassen richting Oostdam. Laatstgenoemde leek de bal kwijt te raken maar middels een sliding belandde het speeltuig aan de rechterkant bij Ed van der Weijden die verassend van een meter of twintig diagonaal binnen werkte.

‘Dit waren bonuspunten geweest, de komende wedstrijden moet het écht gebeuren’

Jeroen Sassen kijkt alvast vooruit naar de ontmoetingen met DOSR en Concordia

In de rust gaf Van den Bosch zijn ploeg mee dat het meer rust in het spel moest aanbrengen, hetgeen bij de thuisploeg alleen aanvoerder Thijs Noordsij lukte. Die koos wel steeds voor de goede oplossing waar ploeggenoten zeer onrustig aan de bal waren zonder dat ze enorm werden opgejaagd. ‘Manfred gaf daarnaast aan dat zij moesten winnen en wij wilden winnen en dat we daar ons voordeel uit moesten halen. Ik was het hier deels mee eens, maar vond vooral dat we erg slap en ongeconcentreerd waren begonnen en daar de sleutel lag’, sprak Sassen na afloop.

Slap werd er in ieder geval ook de tweede helft begonnen. Eén van de eerste momenten na rust leverde een corner op voor Altior maar bijna een goal voor de bezoekers. Davey Smits sjokte terug en wekte niet de indruk El Marid – die geheel vrijstond aan de linkerkant – het moeilijk te gaan maken. Nadat hij werd aangespeeld wist Sassen zijn inzet knap onschadelijk te maken en zo zijn ploeg op de been te houden. Voor even, want nog geen twee minuten later was het wederom Smits die dom instapte en El Marid vervolgens bij hem zag wegsprinten. De handige nummer tien vond met een afgemeten voorzet vervolgens het hoofd van aanvoerder Tomas Prieto, 2-3.
Na iets meer dan een uur spelen kwam Altior beter in het spel. Iedereen op de tribune zag een strafschop toen invaller Rick Keijzer naar de grond ging maar de goed leidende arbiter Edwin Vlek stond er bovenop en wees gedecideerd naar de cornervlag. Van de Sande raakte zeker de bal maar ze zijn voor minder op de stip gelegd… Vanuit deze corner creëerde Altior zijn mooiste kans toen Keijzer handig wegdraaide bij zijn tegenstander na goed voorbereidend werk van Tom van der Weijden. Keijzers schot ging helaas rakelings voorlangs. Met nog een kwartier op de klok ontsnapte Keijzer andermaal aan zijn tegenstander maar in plaats van richting doel te snellen gaf hij de bal veel te vroeg af in de richting van Ed van der Weijden en draaide deze mogelijkheid – waar veel meer in gezeten had – uit op niets. Keijzer stond vervolgens wel aan de basis van een doelpunt maar die viel aan de andere zijde. Na een smerige overtreding waar hij ontsnapte aan een rode prent, werd de toegekende vrije schop vervolgens bij de tweede paal ingebracht en via een Altior-been tot goal gepromoveerd, 2-4.
Altior was het hierna kwijt en was bij vlagen toeschouwer hoe de opponent de bal liet rondgaan. Er ontstonden grote gaten maar RKDEO was mild en maakte hier geen gebruik van. Met nog drie minuten op de klok gaf Ed van der Weijden de Langeraarders toch nog een sprankje hoop toen hij met een afstandsschot in de korte hoek Van de Sande verraste. Helaas leverde het slotoffensief in de resterende paar minuten niets meer op.

‘Het is zonde dat je van het veld gaat met de gedachten dat er misschien toch meer in zat vandaag, ondanks dat hun voetballend een betere ploeg hebben. We hadden moeite met hun lopende mensen en het omschakelen ging vandaag veel te langzaam. Maar goed, dit waren bonuspunten geweest. Komende weken moet het gebeuren, te beginnen met de wedstrijd tegen DOSR’, vatte Sassen de nederlaag samen.

Jeroen Sassen; Jimmy Egberts, Davey Smits, Sam van der Meer, Sven van Vliet; Daan Versluis, Thijs Noodsij ©, Ed van der Weijden; Tim Heikoop (54. Rick Keijzer), Daan Oostdam (70. Stan Janssen), Tom van der Weijden (82. Martyn Meijer)