Nicolaas Boys verliest terecht van laagvlieger Sporting Leiden

Leiden | Vanuit een zonnig Leiden – waar echter een straffe koude wind stond – wist Nicolaas Boys niet de punten mee te nemen terug naar Nieuwveen.

Na één minuut lag de bal al in het doel van Nicolaas Boys keeper Xander Hardsteen. Een aanval van Sporting Leiden over rechts ging over de verdediging van Nicolaas Boys heen, spits Sadi Hilmi nam de bal knap aan en schoot droog binnen. Nicolaas Boys wist gelijk waar het stond en wist dat dit een heet middagje kon worden in Leiden. Enkele minuten later was het Fitz MacLean die zijn vrije trap vlak naast zag gaan. De thuisploeg had een muur aan verdedigers opgetrokken en loerde op de counter. Nicolaas Boys mocht het spel maken, wat aardig lukte de eerste helft. De Boys kwamen steeds beter in hun spel wat in de dertiende minuut resulteerde tot een grote kans. Fabio Dos Santos werd diep gestuurd, ging het strafschopgebied in, werd half onderuit gehaald door de keeper, maar de scheidsrechter liet doorgaan. Uit de rebound schoot Sven Hoogervorst op de keeper en de wegspringende bal kwam nu voor de voeten van Dos Santos die ook uithaalde maar weer stond de Leidse keeper in de weg. In de negentiende minuut was het dan toch raak. Een hoge diepe voorzet op rechts van Rocco Uyttewaal werd bij de tweede paal ingekopt door Sven Hoogervorst, een verdiende 1-1. In deze fase had Nicolaas Boys echt door moeten drukken want Sporting Leiden leek het helemaal even kwijt. Nicolaas Boys kreeg nog enkele kansen, zo kopte Joey van den Haak uit een corner net naast en zag MacLean zijn stiftbal net naast de verkeerde kant van de paal belanden. De grootste kans was voor rust nog voor Sporting. De behendige Hilmi, een echte plaag voor de Nicolaas Boys verdediging, kapte verdediger Matthijs Egberts uit en zijn schot ging net naast.

Na rust was het aan keeper Hardsteen te danken dat het niet gelijk 2-1 werd. Een verre uittrap van de Leidse keeper belande voor de voeten van spits Hilmi die zich niet bedacht, gelijk uithaalde, maar Hardsteen redde knap. Sporting bleef loeren op de counter en liet de Nieuwveners het spel maken. Waar Nicolaas Boys de eerste helft nog de spirit had om de wedstrijd te willen winnen leek de fut uit de ploeg te zijn. Het tempo lag veel te laag, er was veel balverlies met veel onnodige foute passes, en de opgetrokken Leidse verdedigingsmuur hielp ook niet mee. Nicolaas Boys leek zich neer te leggen bij de 1-1, maar Sporting Leiden gooide alles in de strijd en speelde soms net over het randje met af en toe flinke overtredingen. Scheidsrechter Den Hartog uit Lisse liet echter veel doorgaan en trok deze wedstrijd maar één gele kaart. Met nog één minuut op de klok gebeurde toch waar iedereen al stiekem bang voor was, Sporting kwam op 2-1. Het was weer Hilmi die op rechts vrij door kwam en laag in de verre hoek de 2-1 binnen schoot. Ver in de blessuretijd werd het zelfs nog 3-1 en in de laatste aanval van Nicolaas Boys scoorde de ingevallen Milan Hoogervorst nog de 3-2. Het was een verdiende nederlaag voor Nicolaas Boys in de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Hopelijk doet een weekje rust de mannen van trainer René Ras goed, want op zaterdag 6 april mag het thuis aantreden tegen koploper Teylingen. Een ploeg die de laatste weken niet in al te goede doen is en bovendien wisten de Boys vorig seizoen op eigen veld met 4-0 van ze te winnen.