Voorbeschouwing zaterdag 23 maart (Speelronde 19)

Van de redactie | Het was geen goede week voor ‘onze’ ploegen. Nieuwkoop liep andermaal tegen een nederlaag aan en bevind zich nu echt in de gevarenzone. Een klasse lager stelde ook TAVV teleur door onderuit te gaan op bezoek bij Lugdunum en ook Altior gaf een overwinning in de slotfase uit handen. Zevenhoven heeft de handdoek gegooid en liep tegen een oorwassing op. NSV’46 doet ene klasse lager nog wél mee om de prijzen. Zij wonnen eenvoudig van Alphen maar treffen nu het sterke Meerburg. Voor Nicolaas Boys lijkt er niet meer in te zitten dan een plek in de middenmoot en dit werd onderstreept met het puntverlies tegen Floreant. Weer een treetje lager is Sportief het ook kwijt. De green-white army hoopt de derde periode slagvaardig te kunnen zijn maar ging direct onderuit tegen het niet al te sterkte ASW en treft deze week koploper Bolnes… Maar de bal is rond, niemand kan deze week alles goed voorspellen. En lukt dit wel dan ben je ongetwijfeld onze weekwinnaar. Nieuwe ronde nieuwe kansen dus! Allemaal weer veel succes en veel (kijk)plezier.

Nieuwkoop – SVC ’08
Nieuwkoop heeft het lastig. Men wist na de winterstop nog niet te winnen en stevent hard af op nacompetitie. Zover is het nog niet natuurlijk, maar in de resterende zeven duels moet er wel een gat van minimaal vier punten goed gemaakt worden op de concurrentie. “Het belangrijkste is dat we als team bij elkaar blijven en elke wedstrijd gaan zien als een finale”, sprak Dave Verhage al na het verloren duel van afgelopen zaterdag tegen CSW. Dit weekend treft het in SVC’08 wederom een concurrent en dus ook wederom geen hoogvlieger. In Wassenaar pakten de rood-witten met 2-0 de overwinning en liet Nieuwkoop zich vooral op felheid aftroeven. SVC’08 doet het na de winterstop prima en verloor slechts tweemaal, respectievelijk van VUC en Donk, de twee ploegen die samen vechten om de titel. De andere vijf duels bleef men ongeslagen. Het zal dus wederom een lastige middag gaan worden voor Nieuwkoop, maar het thuisvoordeel zal zeker meespelen. Het is te hopen dat Mike Boelee en Joris Verweij op tijd fit zijn, dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel. De laatste weken bieden ons geen goede hoop, we houden het op een gelijkspelletje.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

DoCoS – Zevenhoven
Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt tien punten en dan heeft DoCoS ook nog een inhaalwedstrijd tegoed. Aangezien Zevenhoven zelf nog maar acht punten heeft vergaard in de voorgaande achttien wedstrijden, kun je eigenlijk wel concluderen dat dit gat onoverbrugbaar is geworden. Natuurlijk, theoretisch is er nog van alles mogelijk, maar we moeten ook realistisch zijn. Toch is dit misschien wel de allerlaatste strohalm. Mocht er van ‘Door Combinatie Sterk’ worden gewonnen mag het nog een klein beetje hoop hebben om de nacompetitie te halen, bij ieder ander resultaat kan men voor het Paasweekend al concluderen dat de derde klasse te hoog gegrepen was. Voor DoCoS zag het er lange tijd ook niet goed uit, maar na de trainerswissel in de winterstop is het gaan lopen bij de Leidenaren. Er werd nog maar één keer verloren en het lijkt erop dat ze in ieder geval rechtstreekse degradatie gaan ontlopen, maar ook het gat met de veilige negende plaats is nog te overbruggen. Vooral voor de thuisploeg staat er dan ook veel op het spel en wij denken dat zij er dan ook met de drie punten vandoor gaan. Net als in de heenwedstrijd winnen zij met 2-1.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

TAVV – ESTO
De nederlaag bij laagvlieger Lugdunum was pijnlijk voor TAVV. Bij een overwinning had men namelijk op een gedeelde derde plaats gestaan, nu is men nog net in het linkerrijtje te vinden. Daarin staat het nu één punt onder de tegenstander van deze zaterdag. ESTO is al zes wedstrijden ongeslagen, maar heeft nog niet de gewenste sprong op de ranglijst kunnen maken. Er zaten namelijk ook drie gelijke spelen bij en daar schiet je over het algemeen weinig mee op. Het heeft in elk geval afstand genomen van de onderste plaatsen, maar het wordt nog een hele klus om nacompetitie voor promotie te halen en dat was toch het minimale doel van de Bodegravers. Ook TAVV hoopt hier nog op, maar dan moet het tegen de kleintjes wel zien te winnen. En daar gaat het toch te vaak fout voor de ploeg van Ludo Pistorius. Waar er mooie resultaten worden geboekt tegen de ploegen bovenin, moet men tegen de mindere goden vaak genoegen nemen met maximaal een punt. Dit weekend denken wij dat er niet meer dan een puntendeling in zit en daar schieten beide ploegen feitelijk niets mee op.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

ASC – Altior
In Langeraar trof Altior in november in ASC een ploeg dat nog ongeslagen was. Altior speelde een prima pot en hield de Ajax Sportman Combinatie op een doelpuntloos gelijkspel. ASC kende daarna een inzinking maar is de laatste drie duels inmiddels weer ongeslagen. Met vijf punten meer staan zij wél op een veilige plek, daar waar de ploeg van Arjan van der Laan momenteel op degradatievoetbal staat. Toch laat Altior vaak goede dingen zien en zeker tegen een mede-middenmoter is men allesbehalve kansloos. Het krijgt alleen te gemakkelijk tegentreffers en hierdoor grijpen zij vaker dan nodig naast de volle buit. Zo ook afgelopen weekend toen men tegen een tiental van RVC ’33, notabene een directe concurrent, de 3-2 voorsprong niet vast kon houden. En toch houden wij vertrouwen in de oranjehemden uit Langeraar. Tom van der Weijden keert dit weekend terug van zijn schorsing en dit zal de ploeg een positieve boost geven. Er moet gewonnen worden, anders is het wel duidelijk dat men de nacompetitie bijna niet meer kan ontlopen. Zoals gezegd hebben wij het vertrouwen nog en wij vullen dan ook een ‘tweetje’ in.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2 

Meerburg – NSV’46
Momenteel bezet NSV’46 de gedeelde vierde plaats, enkel op doelsaldo moet het SJZ voor zich dulden. Daarom waren de woorden van Jeffrey Pieterse “Er had meer gescoord moeten worden, je weet nooit waar dat eind mei nog goed voor is” zo spot-on. NSV’46 had thuis geen kind aan AVV Alphen maar scoorde ‘slechts’ zes keer. In mei gaat de periodetitel van Teylingen naar de hoogstgeplaatste zonder titel, aangezien de ploeg uit Sassenheim naar alle waarschijnlijkheid het kampioenschap gaat binnenhalen. Dan kunnen die goals net het verschil maken tussen wel of geen nacompetitie. Deze week een kans om te klimmen op de ranglijst. Men treft in Zoeterwoude Meerburg dat met twee punten op de derde plaats staat. Een lastig duel dat zeker. De withemden zijn de meest productieve ploeg van de afdeling en krijgen ook nog eens erg weinig tegentreffers. In Noorden trok Meerburg geheel terecht aan het langste eind en had NSV’46 veel moeite met het aanvalsspel en de lopende middenvelders. Sindsdien is er veel veranderd bij de ploeg van Dennis Tijssen en is het allemaal vooral minder voorspelbaar. Of het genoeg zal zijn om het sterke Meerburg van de derde stek te stoten zal zaterdag moeten blijken. Een wedstrijd om naar uit te kijken en daarom ook de ‘JRM Reizen wedstrijd van de week’.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Sporting Leiden – Nicolaas Boys
Nicolaas Boys gaat dit weekend op bezoek bij Sporting Leiden, een ploeg die niet meer in handhaving lijkt te geloven. De laatste vier wedstrijden werden door de Leidse fusieclub verloren en over het hele seizoen werden er sowieso maar twee wedstrijden gewonnen. Dat deed men overigens wel vlak na de winterstop, aangezien het daarvoor maar twee schamele punten bij elkaar wist te sprokkelen. Toch heeft men deze resultaten niet kunnen doortrekken en lijkt men genoegen te nemen met een plaats in de kelderklasse van het amateurvoetbal, alhoewel het Woubrugge en Alphen nog op de hielen zit. Voor Nicolaas Boys lijkt het een seizoen als zo vaak te worden. Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Op het momenten dat de prijzen verdeeld gaan worden, lijkt men af te haken. In de afgelopen twee wedstrijden had men minimaal drie punten meer moeten halen om mee te kunnen doen. Een plaats bovenin de middenmoot lijkt nu het maximaal haalbare. In onze ogen zal men dit weekend wel weer drie punten bijschrijven, maar makkelijk gaat het niet worden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Bolnes – Sportief
Sportief is het kwijt. De ploeg dacht dit seizoen mee te kunnen gaan doen bij de eerste vijf maar moet na zestien wedstrijden erkennen dat het tot nu toe eigenlijk een ondermaats seizoen draait. Acht keer pakte men punten, net zo vaak stond het met lege handen. Ook afgelopen weekend werd er bij de start van de derde periode weer verloren. Sportief creëerde genoeg maar ASW ging er met de volle buit vandoor. Scoren lijkt het probleem, maar wanneer je beter bent dan de tegenstander maar niet scoort hoor je ook niet zo gemakkelijk tegengoals te krijgen. Al bijna veertig keer moest er een tegentreffer worden geïncasseerd, dan zit het organisatorisch ook gewoon niet goed. Is dit een gebrek aan kwaliteit, gemakzucht of vooral naïviteit? Wil je winnen moet je er één meer maken dan je tegenstander, maar wanneer je moeite hebt met scoren kun je ook eens de focus leggen op doelpunten voorkomen. Nog niet één keer wist de ploeg van Jan Wouters dit seizoen de nul te houden… En dan moet men komend weekend op bezoek bij koploper Bolnes. Wel biedt het heenduel enige hoop. Een kleine vier weken geleden leek het er lange tijd op dat Sportief een punt uit het vuur zou slepen maar in de slotseconden wist Bolnes toch de 2-3 te maken. We hopen dat de groen-witten nu weer uitzicht hebben op punten, maar we vrezen van niet.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen Meerburg en NSV’46.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

CSW dompelt Nieuwkoop dieper in de problemen

Nicolaas Boys verliest terecht van laagvlieger Sporting Leiden