Nicolaas Boys verliest in door storm geteisterde inhaalwedstrijd

Nieuwveen | De afgelopen twee zondagen kwam Nicolaas Boys niet in actie. Eerst bleek storm Dennis de boosdoener en een week later raasde Ciara over het land. Dit weekend lag Ellen op de loer, echter werd er geen code oranje afgegeven waardoor de storm van dit weekend officieel naamloos bleef.

Nicolaas Boys kwam ditmaal dus wel in actie, de afgelaste wedstrijd van vorige week werd namelijk met een week verplaatst naar dit inhaalweekend. Bij Nicolaas Boys ontbraken door deze verplaatsing een handjevol basisspelers om uiteenlopende redenen. Zo ontbraken er spelers door werk, vakantie en carnavalsfestiviteiten in het zuiden van het land, en moest Dijar Kasim een beroep doen op diverse tweede elftalspelers. Ook de ‘oudjes’ Rob de Boer en Niels Verhaar werden van stal gehaald.

‘De KNVB kan beter stormvrij voetbal gaan invoeren, dit is voor geen enkel lid van de bond leuk’

Luke van Veen | Middenvelder Nicolaas Boys

Door de hevige regenval van vannacht moest er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld, maar liever had men in Nieuwveen opnieuw een afgelasting gehad. ‘De wind was niet normaal vandaag. De KNVB kan beter stormvrij voetbal gaan invoeren. Dit is voor geen enkel lid van de bond leuk’, aldus een gedesillusioneerde Luuk van Veen, die bij afwezigheid van aanvoerder Peter Burgmeijer op het middenveld gepositioneerd stond. Daarnaast kreeg men gedurende wedstrijd ook nog met een flinke hoosbui te maken.

Na negentig minuten bleek de wind dan ook de grootste spelbreker te zijn geweest en moesten de Nieuwveners opnieuw een nederlaag slikken. VSV uit Velserbroek was met 0-3 te sterk voor Nicolaas Boys, bij rust stond men al op een 0-1 voorsprong. Veel kansen kreeg VSV niet, maar bij de kansen die men kreeg gingen er naïeve fouten aan vooraf en deze bleken dus meteen fataal te zijn. Nicolaas Boys kreeg zelf kansen via Rik Verkerk, Niels Verhaar en Luuk van Veen, maar deze bleken niet doeltreffend en zodoende staat de teller in 2020 nog altijd op nul punten voor Nicolaas Boys.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Nicolaas Boys:
Tim Stouten; Daniel van der Voorn (60. Tom van Nieuwburg), Rik Verkerk ©, Koen van der Hoorn, Tom van Gils; Rob de Boer, Luuk van Veen, Finn Janmaat, Fitz MacLean; Niels Verhaar, Jim Janmaat

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

0172SPORT Tafel van Bos,

Tafel van Bos: De trainer

Aarlanderveen plaatst zich voor achtste finales KNVB Beker