Aarlanderveen plaatst zich voor achtste finales KNVB Beker

Delft | Gesteund door een bus vol meegereisde supporters begon Aarlanderveen aan de derde ronde wedstrijd tegen zondag derdeklasser SEP. Na de bekerstunt in de tweede ronde tegen hoofdklasser FC ‘s-Gravenzande leek Aarlanderveen ditmaal makkelijk geloot te hebben, aangezien de gastheren met slechts acht punten uit veertien wedstrijden onderaan staan in de competitie.

Toch kwam Aarlanderveen verre van goed uit de startblokken. Het begon erg onrustig aan de wedstrijd, mede door de grote hoeveelheid wind die over het sportcomplex raasde. In de zestiende minuut van de wedstrijd kwam de thuisploeg – die voor de rust tegen de wind in speelde – dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Vanaf de linkerkant werd de rechterspits met een steekpass dwars door de verdediging een vrije doortocht verleend richting doelman Maico du Chatinier, de doelman moest vervolgens het antwoord op diens doelpoging verschuldigd blijven.

Aarlanderveen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er vanuit een vrije trap. Aanvoerder Mike Busse schoot de bal met een curve om de muur in de linker benedenhoek: 1-1. Een paar minuten later zette ‘mister Aarlanderveen’ Jorn Poelwijk zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Uit een corner werkte hij met een schitterende omhaal de bal in de touwen.

‘We hopen nu op een hele grote ploeg en het liefst thuis op het Polderpark’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Na de rust kwam Aarlanderveen goed weg toen een vrije trap van SEP op de paal belandde. Daarna kregen beide ploegen mogelijkheden en met name de voorwaartsen van Aarlanderveen kregen een aantal hele grote kansen, echter bleef de 2-1 stand op het bord staan waardoor het tot het einde spannend bleef. Maar uiteindelijk werd de overwinning binnengehaald en zodoende heeft Aarlanderveen zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker. Een ieder met een groen-wit hart hoopt daarin op een thuiswedstrijd tegen een aansprekende tegenstander als De Jodan Boys of SC Feyenoord.

‘Je merkte dat er veel spanning op de wedstrijd zat. Ik vond het geen makkelijke overwinning, maar wel een verdiende overwinning. De wind maakte het er niet makkelijker op en zeker niet voor een voetballende ploeg wat wij wel wat meer zijn dan SEP, die het wat meer van de werklust moeten hebben. We hopen nu op een hele grote ploeg en het liefst thuis op het Polderpark’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra.