Nicolaas Boys strijdend naar gelijkspel

Nieuwveen | Nicolaas Boys heeft een punt overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd met twee gezichten. Waar de eerste helft vrijwel niks noemenswaardigs gebeurde, was de tweede helft een waar spektakelstuk.

SJZ was in de eerste helft de bovenliggende partij. Dit had mede te maken met het slordige spel van de mannen uit Nieuwveen. Tot echte kansen is de club uit Zoeterwoude echter ook niet echt gekomen. Een makkelijk gegeven penalty waarbij de bal van heel dichtbij op de hand van Rik Verkerk werd gekopt, was eigenlijk de enige noemenswaardige gebeurtenis van de eerst helft. Xander Hardsteen kon de penalty in eerste instantie nog keren, alleen was de rebound hem dan toch te machtig. SJZ leek hiermee eigenlijk de wedstrijd al te hebben gewonnen, want Nicolaas Boys leek niet in staat om zelf kansen te creëren.

Wat er dan ook in de rust is gebeurd of gezegd is een raadsel. De mannen van Mo Bougrine draaiden de wedstrijd helemaal om in het eerste kwartier van de tweede helft. Eerst was het Fabio dos Santos die uit een onterecht gegeven corner van Luke van Veen binnenkopte. Vervolgens was het Luke van Veen zelf die na een afgeslagen vrije trap van afstand uithaalde en de keeper in de korte hoek verschalkte. Voorafgaand aan de 2-1 liepen de frustraties bij SJZ al hoog op. De zeer matig en warrig fluitende scheids liet doorspelen na een overtreding van Nicolaas Boys waarbij een speler van SJZ geblesseerd op de grond achterbleef. Hiervoor werd revanche genomen door een van de spelers van SJZ waarbij Rik Verkerk uit de wedstrijd werd getrapt. De scheids zag hier enkel een overtreding in en vergat een gele, misschien wel rode kaart te trekken.

“Na de 2-2 en mijn tweede gele kaart ben ik trots op de gasten dat we het volgehouden hebben”

Luke van Veen | Verdediger Nicolaas Boys

Er ontstond na de 2-1 van Nicolaas Boys een mooi voetbalgevecht waarbij er kansen over en weer waren. Uiteindelijk was het SJZ die de stand weer gelijk trok. Uit een vrije trap viel de bal voor de ingevallen spits die zich niet bedacht en de bal schitterend in de kruising volleerde. Nicolaas Boys kreeg daarna weer een aantal kansen om terug op voorsprong te komen en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tot dat de scheidsrechter uit het niks bij een opstootje de tweede gele kaart aan Luke van Veen toonde. Zeer merkwaardig aangezien Van Veen naar de grond werd geduwd, geen enkele speler van SJZ voor dit opstootje werd bestraft en de vrije trap naar Nicolaas Boys ging. De scheids vond echter dat Van Veen het opstootje uitlokte en stuurde hem van het veld.

Nicolaas Boys hield knap stand met tien man een gehavend team vol met jongelingen en debutanten. De in de basis startende Sven Hoogervorst en de invallers Tim Hoogervorst en Mike van der Aar stonden net als de rest van het team hun mannetje in dit ware voetbalgevecht. Door de geleverde strijd en wat tijdrekken kwam SJZ niet in de buurt van de overwinning. Dit frustreerde duidelijk bij SJZ en in een van de counters van Nicolaas Boys werden deze frustraties botgevierd op de ingevallen Fitz MacLean. Een stevige tackle zonder enkele intentie voor de bal werd door de scheids met geel beoordeeld.

Hoofdrolspeler Luke van Veen met een goal, een assist en een rode kaart was zeer content met zijn team: “Na een slechte eerste helft, hebben we de wedstrijd knap om weten te buigen. Na de 2-2 en mijn tweede gele kaart in een warrige situatie, alsnog trots op de gasten dat we het volgehouden hebben met tien man waarvan drie jongens uit de A en een aantal debutanten.”

Xander Hardsteen; Rik Verkerk (58. Tim Hoogervorst), Renzo Wijfjes, Luke van Veen, Jordy van Eijk; Joey van de Haak, Joost Verkerk © (40. Tom van Nieuwburg), Rocco Uijttewaal, Sven Hoogervorst (80. Fitz MacLean); Fabio dos Santos, Milan Hoogervorst (80. Mike van der Aar)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)