NSV’46 kent prima start en scoort zevenmaal op bezoek bij Kickers ‘69

Leimuiden | NSV’46 wordt door velen getipt als ploeg die mee gaat doen om de prijzen. Met de versterkingen én de prima voetballers die er al liepen is het ook niet meer dan logisch dat zij de favorietenrol al voor de eerste bal rolde toebedeeld kregen. Om 16.15 uur wisten ze in Leimuiden ook dat de Noordenaren een maatje te groot waren…

Eigenlijk kon de thuisploeg deze conclusie al trekken toen men gedesillusioneerd de kleedkamer opzocht toen het verlossende rustsignaal had geklonken. De bezoekers waren heer en meester en hadden het krachtsverschil weten uit te drukken in vijf treffers. De eerst viel al na twee minuten toen Menno de Jong op aangeven van Robin van Koert binnentikte. De van TAVV ‘thuisgekomen’ spits was zelf de maker van de 0-2 en deed dit op aangeven van Jeffrey Pieterse. De twintigste minuut stond nog niet eens op het bord of de score werd door Kamiel Disseldorp al naar drie getild. NSV’46 wervelde langs de kansloze opponent, maar na de 0-3 kwam er wat zand in de Noordense motor. Er werden veelal verkeerde keuzes gemaakt en men was aan de bal zeer slordig. De thuisploeg probeerde het in deze fase wel, maar het was niet bij machte de spanning terug te brengen of de ploeg van Robert Swart te verontrusten.
Met nog een minuut of zeven op de klok wist Robbie Geerlof de opbouw van Kickers te verstoren en de jongeling bracht vervolgens Disseldorp in stelling om de 0-4 binnen te werken. De 0-5 ruststand volgde na een gegeven strafschop die door Jeffrey Pieterse tegen de touwen werd getrapt.

Na de rust besloot de thuisploeg de tussenstand te vergeten en tapte men uit een ander vaatje. Toch bleef het bij speldenprikjes en werden ze nimmer echt gevaarlijk. NSV’46 kwam nog tweemaal tot scoren. De 0-6 was een fraaie treffer van invaller Mitchel Pijpers die op aangeven van Van Koert ook voor het slotakkoord zorgde.

“We maken er zeven en dat is natuurlijk positief maar we speelden tegen één van de ploegen die gaan strijden tegen degradatie”

Stefan van Tol denkt dat Kickers het heel lastig gaat krijgen

Al met al een prima overwinning zag ook aanvoerder Stefan van Tol, die tot zijn verbazing genoegen moest nemen met een invalbeurt. “Een meer dan terechte overwinning en een prima afspiegeling van het krachtsverschil denk ik. Zeker het eerste half uur speelden we Kickers echt helemaal zoek. Daarna werd het wat slordig van onze kant en krijgen zij twee kleine kansjes. De tweede helft speelden ze beduidend beter, zochten ze meer de aanval, maar echt gevaarlijk zijn ze niet geweest. Wij hadden zelfs nog een aantal keer meer moeten scoren als je naar de kansen kijkt. Maar goed we maken er zeven en creëerden er zat dus dat is positief. Wel denk ik dat we vandaag tegen één van de ploegen speelden die gaan strijden tegen degradatie.”
Dat hij de eerste helft moest toekijken had hij tot donderdag niet zien aankomen en hier was hij dan ook niet blij mee. “Nee dat lijkt me duidelijk, je wilt natuurlijk altijd spelen. We hebben een grote groep dit jaar dus er is veel concurrentie en iedereen zal soms op de bank plaats moeten nemen. Echter zag ik deze niet aankomen en ik kan dan ook niet zeggen dat ik het eens was met de reden. Laat ik het er op houden dat ik op iets meer krediet had gerekend, maar dit kan ik beter aan de trainer toelichten dan hier…”

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven ©; Nick Geerlof (71. Jim Groenendijk), Perry Lok (58. Mika Valentijn), Kevin Fransen (46. Stefan van Tol), Robbin Verhaar; Robbie Geerlof (46. Cas van der Hoorn), Jeffrey Pieterse, Menno de Jong, Florencio Faneyte; Kamiel Disseldorp (46. Mitchel Pijpers), Robin van Koert

Archieffoto: Gerard Haak

Sportief heeft geen kind aan THB en boekt monsterzege

Nicolaas Boys strijdend naar gelijkspel