Zevenhoven kent prima seizoensstart met knappe zege op BSC ‘68

Benthuizen | De voorbereiding van de ploeg van Danny ter Hoeve zag er bij vlagen al veelbelovend uit, de grote vraag of die lijn doorgetrokken kon worden werd gisteren positief beantwoord door de Zevenhovenaren. Met een zwaar bevochte 2-3 overwinning op het fysiek sterke BSC ’68 zijn de eerste drie punten van het seizoen een feit.

Al na één minuut spelen verscheen spits Marco Pellegrom alleen voor keeper Michael Verhoef. De foute terugspeelbal werd door de anders zo makkelijk scorende spits niet afgestraft. Nog maar net bijgekomen van deze teleurstelling mochten de bezoekers de volgende klap incasseren. BSC ’68 wist een prima aanval vanaf links knap af te ronden en zodoende pakte de thuisploeg al snel de voorsprong in een meer dan boeiende openingsfase. Het hard werkende en goed combinerende Zevenhoven wist zich na deze achterstand goed te herpakken. De ploeg speelde met lef, wist vaak een man meer te creëren op het middenveld en met veel diepgaande spelers kregen de bezoekers naarmate de eerste helft vorderde steeds grip over de wedstrijd. Pellegrom miste nog een mooie kans nadat de prima spelende Nick Mooren de bal op hem had teruggelegd, maar in de vijfendertigste minuut werd het veldoverwicht dan eindelijk toch omgezet in een doelpunt. Na een prachtige aanval was het uiteindelijk Robert Mooren die broertje Nick een niet te missen kans bood, de herboren spits schoot de bal dan ook kinderlijk eenvoudig binnen en bracht de stand hiermee weer in evenwicht. De gelijkmaker gaf Zevenhoven duidelijk positieve energie, de geelhemden bleven vroegtijdig jagen en leverde enorm veel energie. De beloning voor het harde werken bleef dan ook niet uit. Een klein overtreding van Maurits Splinter werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien, Marco Pellegrom profiteerde uiteindelijk van de situatie en ramde zijn derde kans van de wedstrijd snoeihard in het dak van het doel, 1-2.

“Ja, ze moeten leveren inderdaad, niemand uitgezonderd. En dat hebben ze gedaan.”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Ook na rust bleef Zevenhoven veel arbeid leveren, coach Ter Hoeve bleef zijn ploeg aanjagen vanaf de zijlijn en er was geen speler die verzaakte. Loon na werken was er dan ook al vroeg in de tweede helft. Nick Mooren legde de bal nog maar eens panklaar neer voor Pellegrom en wederom wist de lange spits te scoren. Met een 1-3 voorsprong konden de bezoekers nog niet opgelucht ademhalen. BSC ’68, een ploeg die ongetwijfeld nog veel punten zal pakken in deze competitie, speelde daar simpelweg te goed voor. Toch hielden de bezoekers lang stand want pas vanaf de tachtigste minuut werd het billenknijpen nadat de 2-3 op het scorebord verscheen. Ondanks dat Zevenhoven met krachten had gesmeten hield het knap stand. De onvermoeibare Jop Vianen, die dit seizoen zijn basisplaats veroverd lijkt te hebben, werkte vlak voor tijd met een prima sliding nog maar eens een bal weg en deed dit net voor de voeten van de inkomende spits van de thuisploeg. Zijn actie was kenmerkend voor de inzet die de gehele ploeg leverde bij de goede eerste wedstrijd van het seizoen. Onder luid gejuich van de meegereisde supporters floot de prima leidende scheidsrechter na 5 minuten blessuretijd uiteindelijk af. Natuurlijk klonk dit laatste fluitsignaal als muziek in de oren van de inmiddels opgebrande Zevenhovenaren.

Trainer Danny ter Hoeve kon zijn geluk niet op maar was tegelijkertijd ook kritisch. “We speelden goed en krijgen veel kansen, maar deze moeten we wel beter gaan benutten anders vergeet je jezelf echt te belonen. We spelen met lef, daar hou ik van, daar kwam ook de 1-1 uit omdat we een man meer weten te creëren op het middenveld. En ze moeten leveren hè, allemaal, niemand uitgezonderd’. Om er vervolgens glimlachend aan toe te voegen, om zich heen kijkend te midden van de meer dan moegestreden spelers: “Maar dat hebben ze ook gedaan, allemaal!”