Nicolaas Boys sluit wisselend seizoen af met een nederlaag tegen Warmunda

Nieuwveen | Nicolaas Boys heeft de laatste wedstrijd onder de vertrekkende Mo Bougrine niet winnen kunnen afsluiten. Met de thuisnederlaag tegen Warmunda sluiten de Nieuwveners een zeer wisselvallig seizoen af in de middenmoot van de vierde klasse.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond er voor Nicolaas Boys zelf weinig meer op het spel. Des te meer voor Mo Bougrine welke zijn nieuwe club Roodenburg een aardig handje kon helpen door Warmunda te verslaan, waardoor een gelijkspel voor hen zou volstaan. Gelukkig voor Mo wist Roodenburg de wedstrijd bij LSVV ruim te winnen waardoor het over de Leidse studenten heen ging en zich ook veilig speelde. Nicolaas Boys wilde de laatste wedstrijd van het seizoen uiteraard wel winnen, maar die wil was er bij Warmunda net iets meer waardoor deze uiteindelijk met 0-2 van het veld stapten en zichzelf ook veilig speelden.

In een felle gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer, bleef het doelpuntloos voor rust. Nicolaas Boys kreeg een aantal mogelijkheden met een paar mooie aanvallen en wat afstandsschoten. Deze werden echter gepakt door de uitstekende keepende Rens van der Zwet welke een aantal ballen stijlvol uit zijn doel wist te houden. Aan de andere kant was het twee keer de lat welke de Nieuwveners wisten te behoeden van een achterstand. Daarnaast zagen de Warmonders ook nog een goal terecht worden afgekeurd vanwege buitenspel nadat een bal opnieuw terug werd ingebracht na een afgeslagen vrije trap. Tijdens de eerste helft moest de scheidsrechter ook nog een aantal keer zijn administratie bijwerken met gele kaarten voor Peter Burgmeijer en Rik Verkerk aan de Nieuwveense zijde en Thomas van Kesteren van Warmunda.

In de tweede helft kwam Warmunda redelijk uit het niets toch op voorsprong toen Menno van Oort in de 56e minuut opeens alleen voor keeper Xander Hardsteen kwam te staan. Deze wist deze kans te benutten en Warmunda hiermee op een 0-1 voorsprong te schieten. Na deze goal ging Nicolaas Boys op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het nog een goede mogelijkheid na een diepe bal van Rocco Uijttewaal op Milan Hoogervorst. De jonge spits nam de bal goed mee, maar kwam uiteindelijk uit op zijn mindere linkerbeen waardoor zijn schot iets wat kracht ontbeerde om het de keeper echt moeilijk te maken. Daarna kreeg ook aanvoerder Joey van de Haak een goede kans cadeau van de defensie van Warmunda. De van richting veranderde inzet in de korte hoek werd echter schitterend gepakt door de uitblinkende Van der Zwet waarmee hij zijn ploeg op voorsprong hield. In plaats van dat het gelijk werd, kwam Warmunda zelfs op een 0-2 voorsprong nadat keeper Hardsteen de bal niet goed uittrapte. De bal werd snel naar rechts verplaatst en keurig voorgegeven op het hoofd van Van Kesteren: 0-2.

“Nic Boys is een hele leuke gezellige club met veel beleving voor de club. Als ik voor mijzelf spreek had ik zeker een prijsje willen pakken.”

Mo Bougrine over zijn periode bij Nicolaas Boys

Na deze 0-2 bleef Nicolaas Boys wel zoeken naar een goal en een mogelijke tweede. Warmunda hield echter stand en mocht ook nog van geluk spreken dat Van Kesteren geen tweede gele kaart ontving en de scheidsrechter een penalty voor Nicolaas Boys na een overtreding op Burgmeijer over het hoofd zag. Na het fluitsignaal was de opluchting bij de uitploeg dan ook groot welke zich met deze overwinning ook verzekerde van een volgend seizoen in de vierde klasse. Niet veel later was deze opluchting er ook bij Mo Bougrine welke zijn nieuwe club Roodenburg zag winnen bij LSVV.

Na drie jaar waarvan twee volledige seizoenen is er een einde gekomen aan de tijd van de zeer sociale en verkaasde Mo bij Nicolaas Boys. De trainer met zijn eigen lied bij VAK-N kijkt met wisselende gevoelens terug op zijn laatste seizoen in Nieuwveen: “Vandaag had ik hem liever gewonnen, maar helaas. Het team heeft er wel alles aan gedaan. We hadden veel balbezit zonder Warmunda echt pijn te doen. Dit seizoen was erg wisselvallig aan het eind, waarvan ik dacht dat we daar een stapje in hadden gemaakt. Dit aan de hand van het spel in de eerste helft van de competitie. Achteraf is gebleken dat we voorin er te weinig hebben gemaakt en er te veel tegen hebben gekregen. Dit ten opzichte van vorig seizoen. We hebben ook te veel in wisselende samenstelling gespeeld en dat helpt ook niet mee.”

Over Nicolaas Boys en zijn gehele periode is Mo meer te spreken al had het er op het sportieve vlak mogelijk meer in gezeten: “Nic Boys is een hele leuke gezellige club met veel beleving voor de club. Als ik voor mijzelf spreek had ik zeker een prijsje willen pakken. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we allemaal aan boord zijn en er voor gaan en dat heb ik soms gemist en voornamelijk op beslissende momenten. Misschien ontbrak het toch aan ervaring, slimmigheid en alles ervoor doen. Dit zorgde bij mij wel voor wat frustratie want het was toch mogelijk om aan te haken bij de top-3 met deze selectie. Er zit zeker nog rek in deze groep en ik hoop dat het een keer gaat passen. De drie jaar zijn voorbij gevlogen en dat zegt wel iets. Naast de wisselvallige prestaties hebben we wel altijd hard getraind en plezier met elkaar gehad. Een hoogtepunt is lastig te zeggen, maar als ik er toch een uit pik is het winnen van NSV thuis. Na deze overwinning realiseerde ik mij hoe belangrijk het was voor sommige mensen binnen de club.”

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Joost Verkerk, Jari Wijfjes, Rik Verkerk, Jordy van Eijk; Joey van de Haak ©, Rocco Uijttewaal (77. Mike van der Aar), Sven Hoogervorst, Peter Burgmeijer (88. Joël Verlaan); Fitz Mac Lean (61. Fabio dos Santos), Milan Hoogervorst (88. Renzo Wijfjes)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Door Matthijs Egberts | Foto’s Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Aarlanderveen en Stompwijk ’92 beiden tevreden met gelijkspel

0172SPORT, Tosca Wens, Sportief

Sportief moet titel aan MMO laten en kan zich gaan richten op nacompetitie-finale