Aarlanderveen en Stompwijk ’92 beiden tevreden met gelijkspel

Aarlanderveen | Aarlanderveen begon met een gehavende ploeg aan de laatste competitiewedstrijd tegen laagvlieger Stompwijk ’92. De ploeg van Sander van Dijk moest eigenlijk winnen om zich te verzekeren van de tweede plaats, maar uiteindelijk bleek een gelijkspel hiervoor ook genoeg te zijn.

Aarlanderveen begon goed aan de wedstrijd en het leek dan ook een kwestie van tijd voordat de openingstreffer zou vallen. Uiteindelijk was het topscorer Killian Bouwhuis, die eerder vervangen leek te worden door een blessure, die de score opende na een voorzet van Davey Grimmelius. Vanuit het niets kwamen de bezoekers uit Leidschendam op gelijke hoogte. Vanaf dat moment waren beide ploegen wat meer aan elkaar gewaagd.

In de tweede helft hield het veldspel niet over, maar beide ploegen leken met een gelijkspel ook wel tevreden. Stompwijk wist dat concurrent Sporting Leiden op achterstand bij RKDES en hield zodoende de poorten gesloten. Ook het geteisterde Aarlanderveen, waar topscorer Bouwhuis het strijdtoneel had verlaten door zijn blessure, hoefde niet meer in de wetenschap dat Blauw-Zwart gelijk stond tegen FC Oegstgeest. Uiteindelijk bleken beide partijen dan ook tevreden te zijn met het 1-1 gelijkspel. Hierdoor is ‘de trots van de polder’ als hoogstgeplaatste van de derde klasse A in de eerste ronde van de nacompetitie vrij en zal het volgend weekend aantreden tegen de winnaar van de wedstrijd tussen competitiegenoot DWO of tweedeklasser Legmeervogels. Bij winst volgen er daarna nog twee finales.

Sander van Dijk sprak na afloop van een matige wedstrijd. “Gelukkig waren de uitslagen gunstig waardoor we onze tweede plaats vast hebben kunnen houden en waardoor we volgende week een thuiswedstrijd spelen. We gaan ons nu opladen voor de nacompetitie!”

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Bram Egberts ©, Mike Hamilton, Steven vd Pijl, Ramon Aronius; Ruben Rossél, Valentijn Oudijk, Davey Grimmelius; Paolo van der Straaten (47. Chris den Haan), Killian Bouwhuis (38. Jimmy Nieumijer), Robin van der Pijl (58. Jorn Poelwijk)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto Leiden Amateurvoetbal

Zevenhoven op z’n kop na het behalen van de titel!

Nicolaas Boys sluit wisselend seizoen af met een nederlaag tegen Warmunda