0172SPORT, Tosca Wens, Sportief

Sportief moet titel aan MMO laten en kan zich gaan richten op nacompetitie-finale

Woerdense Verlaat | Voor Sportief was het vooraf duidelijk: zelf moest het winnen van Kamerik, terwijl het daarnaast moest hopen op een uitglijder van MMO bij UDO. Alleen dan zou Sportief zich kunnen laten kronen tot kampioen. Zo mooi werd het echter niet…

Zelf won de formatie zijn thuiswedstrijd overigens wel. Voor rust was Sportief de bovenliggende partij en na meerdere mogelijkheden waarvan de grootste voor Stijn Molenaar kwam de thuisploeg na een half uur op voorsprong. Tosca Wens zette Molenaar in de diepte aan het werk en ditmaal had hij het vizier wel op scherp staan.
Op slag van rust verdubbelde Molenaar de score. Justin Verkerk leek onderweg naar de 2-0 maar werd gevloerd waarna Molenaar optimaal profiteerde van de toegekende voordeelregel.

Ondanks een aantal opgelegde kansen kreeg onder meer Molenaar zijn hattrick niet compleet en na een uur betaalde Sportief hier de prijs voor. Vanuit het niks kwam Kamerik terug in het duel en leek het nog een benauwd laatste half uur te gaan worden. Kamerik drong wel aan maar in de buurt van de gelijkmaker kwam het niet meer.
MMO maakte in Hoofddorp geen fout waardoor Sportief zich mag gaan opmaken voor de nacompetitie op 10 juni.

“We gaan ons nu opmaken voor nóg eenmaal een finale en hopelijk keren we dan terug in de 4e klasse”

Tosca Wens kijkt uit naar zaterdag 10 juni

Naar alle waarschijnlijkheid speelt men de tegen de winnaar van Woubrugge – Stolwijk voor een plaats in de 4e klasse.

Aanvoerder Tosca Wens kijkt hier als vanzelfsprekend naar uit en blikt ook nog even terug op het seizoen dat hij ondanks de tweede plaats als ‘succesvol’. “Het was in meerdere opzichten een fantastisch seizoen. We maken meer dan 100 doelpunten en hebben het hele seizoen aanvallend voetbal gespeeld. We hadden nagenoeg geen blessures en slechts twee schorsingen. Het enige dat we onszelf kunnen verwijten is dat we het hebben nagelaten wedstrijden tegen de kleintjes ‘dood’ te maken. We bleven soms wat naïef vooruit rennen en geven in die wedstrijden de titel weg want MMO maakte deze fouten niet. Daarnaast pakken zij vier punten tegen ons en zijn zij daardoor denk ik de terechte kampioen.”
Over 10 juni: “Sinds de verloren uitwedstrijd speelden we iedere week een finale en allemaal wonnen we ze. Nu gaan we ons nog eenmaal opladen voor nóg een finale en hopelijk kunnen we terugkeren in de 4e klasse en spelen we komend seizoen weer mooie potjes tegen NSV’46, Nicolaas Boys en Siveo.”

Opstelling Sportief:
Björn van der Laan (46. Nick Stark); Florian Nieuwkoop (58. Julian Tamse), Jorg van der Laan, Bart van Middelkoop, Quinten Langelaan (65. Mees Bodt); Bob van den Haak (58. Roy Baltus), Roy Fransen, Tosca Wens ©️, Daan Koot; Justin Verkerk (58. Daniel van Leeuwen), Stijn Molenaar

Archieffoto Gerard Haak: Tosca Wens in actie

Nicolaas Boys sluit wisselend seizoen af met een nederlaag tegen Warmunda

Altior wint laatste duel en zakt met opgeheven hoofd af naar derde klasse