Altior pakt zeer belangrijke punten tegen een roodgekleurd ONA

Langeraar | Op voorhand was er een hoop te doen om deze wedstrijd. Zo was het een echte zespunter kraker en na het tumult in de heenwedstrijd werd er met spanning uitgekeken hoe de Goudse formatie zich deze middag zou ‘gedragen’.

De ploeg van Manfred van den Bosch moest het deze wedstrijd stellen zonder topscorer Ed van der Weijden die een schorsing uitzat. Altior kende een moeilijk begin en had alle moeite het aanvallende ONA van zich af te houden. Jeroen Sassen moest meermaals zijn klasse bewijzen en hield zijn ploeg duidelijk op de been met onder andere een schitterende reactie met de voet op een inzet van dichtbij. Altior loerde op de omschakeling en was in één van de spaarzame counters direct succesvol. Eray Bozkurt zette de oranjehemden in de zestiende minuut op voorsprong. ONA dwong Altior weer terug maar had in de zesentwintigste minuut andermaal de restverdediging niet op orde en hiervan profiteerde Tom van der Weijden op aangeven van Marco Pellegrom, 2-0. ONA zette weer aan maar was mede dankzij Davey Smits niet trefzeker. Vijf minuten voor rust bracht hij redding op de doellijn en zo werd de thee opgezocht met een marge van twee.

Daar waar je na rust een ONA verwacht dat op zoek gaat naar doelpunten trokken de Gouwenaren alle negatieve registers nog maar eens open. In een tijdsbestek van een paar minuten werden er diverse overtredingen begaan en zelden tot nooit waren de bezoekers het met de uitstekend leidende Kenneth van Dijk eens. In woord en gebaar werd dit duidelijk gemaakt, resulterende in diverse gele prenten.
Vier minuten na de onderbreking leidde één van deze overtredingen de derde Langeraarse goal in. Aanvoerder Mike Degenkamp mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voorgehouden na een schandalige overtreding op Van der Weijden. Laatstgenoemde nam op sportieve wijze wraak door op aangeven van Mike Otto doeltreffend uit te halen, 3-0.
Jimmy Egberts veroorzaakte drie minuten later met een slecht getimede sliding een strafschop, waarop Sassen een keer geen antwoord had. ONA vergat hierna te gaan voetballen en het spel lag vaker stil dan dat de bal rolde. Na iets meer dan een uur kon de ploeg van Theo van Eck door met tien man toen spits Robin Plomp, die vlak daarvoor al aankondigde de wedstrijd voortijdig te verlaten, met zijn tweede gele kaart kon inrukken. Onderweg naar de kleedkamer mochten twee deuren nog kennismaken met zijn leuke karakter, hulde aan deze ‘sportman’…

‘Wij waren vooraf niet bezig met randzaken en zouden ons niet laten afleiden door wat dan ook’

Jeroen Sassen | Keeper Altior

Met een man meer kreeg Altior steeds meer kansen het duel definitief te beslissen maar steeds werd het slecht uitgespeeld. Zo gaf Thijs Noordsij de bal te snel op Rick Keijzer in een twee tegen één situatie en miste Marco Pellegrom de controle na een goede actie op snelheid van Keijzer. ONA raakte nog de lat na een verdekt schot maar kon verder geen vuist meer maken. De laatste kans van de wedstrijd was wederom voor Keijzer. Sassen bediende met een schitterende uittrap Noordsij die Keijzer een niet te missen kans boodt. Traag handelen en slap inschieten voorkwam echter alsnog de vierde treffer.
Het slotakkoord was voor ONA, alleen betrof dit geen doelpunt maar extra papierwerk voor de burelen in Zeist. De negende gele kaart voor de bezoekers betekende de tweede voor Jaouad el Yaacoubi, waardoor de bezoekers met negen man eindigden.

Uitblinker Sassen was na afloop een blij mens: ‘Vooraf was iedereen bezig met deze wedstrijd na de gebeurtenissen in Gouda, maar binnen de kleedkamer heerste vooral het gevoel dat het een zespuntenwedstrijd betrof. Wij waren niet bezig met randzaken, waren vooral heel gefocust en zouden ons niet laten afleiden door wat dan ook. Dit hebben we heel volwassen gedaan vind ik. We kregen moeilijk grip op het spel en vooral met de lopende mensen hadden we moeite. Des te lekkerder waren de momenten waarop we hun pijn deden, vooral de 3-0 viel op een goed moment en betekende de nekslag.’

Jeroen Sassen; Daan Vonk, Davey Smits, Anton den Haan ©, Rody Blommestijn (46. Sven van Vliet); Jimmy Egberts, Tom van der Weijden (67. Stijn van der Meer), Thijs Noordsij; Mike Otto, Marco Pellegrom, Eray Bozkurt (58. Rick Keijzer)

Foto’s: Hilda van Welzen