Aarlanderveen in slotfase onderuit tegen VVSB

Aarlanderveen | Al vroeg in de wedstrijd keek een verzwakt Aarlanderveen tegen een 2-0 achterstand aan, desondanks vocht men zich terug in de wedstrijd en stond het vlak na rust alweer gelijk. In de slotfase moest men alsnog het onderspit delven.

Aarlanderveen kent momenteel de nodige personele problemen en hierdoor had Sander van Dijk slechts tien spelers uit zijn A-selectie tot zijn beschikking. Toch was daar in de eerste helft weinig van te merken. Met goed voetbal werden er een aantal goede kansen gecreëerd, gescoord werd er echter niet. En als je zelf niet maakt vallen ze over het algemeen aan de andere kant en dat was nu ook het geval. Sterker nog, de ploeg uit Noordwijkerhout kwam zelfs op een 2-0 voorsprong. Toch wist aanvoerder Thom Nouwens vlak voor rust voor de aansluitingstreffer te zorgen middels een vrije trap.

‘Ondanks onze krappe selectie hebben we een goede niveau gehaald’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Direct na rust zorgde Bram Egberts enigszins gelukkig voor de gelijkmaker, zijn voorzet ging direct binnen. Tien minuten later moest doelman Jari van Veen zich noodgedwongen laten wisselen. Van Veen verliet groggy het veld, nadat hij van dichtbij een inzet met zijn hoofd wist te keren. Aangezien er geen reservekeeper op de bank zat, trok Jorn Poelwijk de handschoenen aan. Poelwijk deed dit overigens meer dan verdienstelijk, echter moest hij vlak voor tijd toch capituleren toen VVSB vanuit een schitterende vrije trap de 3-2 maakte.

Ondanks de nederlaag was Van Dijk tevreden over het spel van zijn ploeg. ‘Vorige week tegen Be Fair was ik niet tevreden, maar ditmaal heb ik een heel strijdbaar en bij vlagen prima spelend Aarlanderveen gezien. We hebben momenteel een krappe selectie, maar desondanks hebben we een goed niveau gehaald. Het was een open en leuke wedstrijd, waarbij we in het eerste kwartier direct drie goede kansen kregen. Na de 2-0 hebben we onze rug gerecht. Helaas valt in de slotfase alsnog de 3-2.’ Met nog twee wedstrijden te gaan zit voor Aarlanderveen het seizoen erop. De nacompetitie zit er niet meer in voor ‘De Trots van de Polder’, iets wat Van Dijk eigenlijk al langer uit zijn hoofd had gezet. ‘Sinds Nieuwkoop had ik al niet meer het gevoel dat we dat nog zouden halen. Maar ik vind het aan onze supporters en onszelf verplicht dat we er altijd vol voor moeten gaan.’