Nicolaas Boys mist scorend vermogen en verliest openingsduel

Spaarnwoude | Nicolaas Boys is de competitie begonnen met een 4-1 nederlaag tegen Spaarnwoude. Niet alleen het hoge aantal tegentreffers, maar ook een gebrek aan scorend vermogen – mede door de afwezigheid van ‘good old’ Menno Moerdijk en de met een rugblessure kampende Nick Teunissen – doet de Nieuwveners momenteel de das om.

Nicolaas Boys begon in Spaarnwoude sterk aan de wedstrijd. Met prima spel creëerde het binnen enkele minuten een aantal goede mogelijkheden, echter waren twee voorzetten nét te scherp om binnen te tikken en daarnaast werd een bal van de lijn gehaald. Waar Nicolaas Boys het naliet om te scoren, deed de thuisploeg dat in de negentiende minuut wel. Tot twee keer toe verloren de Nieuwveners een kopduel in het eigen strafschopgebied en uiteindelijk belandde de bal achter de verbouwereerde Koen Verlooij: 1-0. Na die tegentreffer mag de ploeg van Dijar Kasim van geluk spelen dat de score niet wordt verdubbeld. Eerst redt Verlooij uitstekend in een één-tegen-één situatie en even later ziet hij een inzet van vijfendertig meter net over de lat heen gaan, nadat hij zelf de bal heeft ingeleverd in de voeten van een tegenstander. Toch krijgen ‘de boys’ ineens hulp uit onverwachte hoek. Een terugspeelbal op de keeper van Spaarnwoude gaat zomaar over de voet van de Noord-Hollandse goalie en belandt prompt in het net: 1-1. Niet veel later komen de gastheren opnieuw aan de leiding: 2-1. In de laatste tien minuten voor rust zijn ze nog een aantal keer dichtbij een derde treffer, maar het aluminium houdt Nicolaas Boys tot tweemaal toe op de been. Tussendoor krijgt Fitz MacLean ook nog een kans op de gelijkmaker, echter ziet hij zijn inzet in het zijnet belanden.

‘Het zegt genoeg dat onze enige treffer een eigen goal was. We missen momenteel een afmaker’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

Na de rust blijft Ravi Pijper in de kleedkamer achter en voor hem komt Luke van Veen in de ploeg. Van Veen mag binnen een kwartier na zijn invalbeurt aanleggen voor een strafschop, echter bleek ook deze kans niet aan de Nieuwveners besteed. Enkele minuten later gaat de bal ook aan de andere kant op de stip. Spaarnwoude weet dit buitenkansje wel te benutten en zorgt ervoor dat de marge weer naar twee wordt getild. Een inmiddels moeizaam spelend Nicolaas Boys gaat daarna op jacht naar de aansluitingstreffer, maar weet nauwelijks meer gevaarlijk te worden. In de slotfase krijgt de thuisploeg zijn tweede strafschop van de middag. Deze wordt in eerste instantie gekeerd door Verlooij, maar de rebound wordt alsnog binnengewerkt: 4-1.

Aanvoerder Peter Burgmeijer stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ‘We hebben op zich wel weer aardig gespeeld, maar we kunnen alleen niet scoren… We komen echt tot goede aanvalsmogelijkheden, maar het laatste station ontbreekt bij ons. Het zegt genoeg dat onze enige treffer een eigen goal was. We missen echt iemand die hem binnen kan tikken.’

Koen Verlooij; Daniel van der Voorn, Rik Verkerk (65. Roy de Jong), Tom van Gils, Ravi Pijper (46. Luke van Veen); Joost Verkerk (65. Jim Janmaat), Sjef de Groot, Fitz MacLean; Jordy van Eijk, Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat