Altior geeft te gemakkelijk de punten uit handen tegen Teylingen

Langeraar | Altior heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet om kunnen zetten in drie punten. Thuis moest men capituleren tegen een sterker Teylingen dat zodoende wederom met de volle buit Langeraar wist te verlaten.

Voor de supporters was het even wennen en waren er wat nieuwe gezichten op het veld te bewonderen. Na het afscheid van enkele routiniers moet Manfred van den Bosch het dit seizoen doen met veelal jonge jongens. Tot overmaat van ramp zag Van den Bosch ook zijn topscorer Ed van der Weijden noodgedwongen stoppen wegens werkverplichtingen. Altior zal naar alle waarschijnlijkheid gaan strijden voor lijfsbehoud, hetgeen een prestatie op zich zal zijn in deze zware poule.

De thuisploeg begon nog voortvarend aan het duel en was na iets meer dan vijf minuten dichtbij de openingstreffer. Rick Keijzer mikte de bal echter net langs de goal van Teylingen-doelman Wessel Zonjee. Teylingen kwam hierna steeds beter in de wedstrijd en legde Altior de wil op. Na vijfentwintig minuten ging de bal op de stip toen aanvoerder Thijs Noordsij aan de noodrem trok. Jeroen Sassen zat in de goede hoek maar moest toch vissen op de inzet van Teylingen-spits Sepehr Safi.
Tien minuten later bracht Sassen eerst nog een op schitterende wijze redding op een vrije trap, een minuut later had hij geen antwoord op een schuiver van andermaal Safi die zich gemakkelijk vrij wist te spelen tussen het centrale verdedigingsduo van Altior.

‘Als dit team nog iets meer op elkaar ingespeeld raakt gaan we echt wel punten pakken’

Jeroen Sassen | Keeper Altior

Sassen had een drukke middag en kon ook na de thee vol aan de bak. Na iets meer dan een uur wees arbiter Ed Toonen andermaal naar de stip na een handsbal van Daan Vonk. Safi kon zijn hattrick completeren maar daar dacht Sassen anders over. Safi koos nu voor de andere hoek en dat had Sassen ‘gelezen’. Twee minuten later scoorde de aanvalsleider alsnog zijn derde van de middag toen hij profiteerde van een veel te korte terugspeelbal van Vonk op zijn doelman, 0-3.

Altior bleef de voetballende oplossing zoeken en bij vlagen was het veldspel zeer behoorlijk. Met nog een klein kwartiertje op de klok bepaalde invaller Reber Taha de eindstand op 1-3. Tim Heikoop was de aangever Taha ronde middels een mooie stiftbal over de keeper knap af.

Blikvanger Sassen reageerde na afloop. ‘De uitslag is een terechte afspiegeling van de wedstrijd maar daarbij moet vermeld worden dat wij het hen wel te gemakkelijk maakte. We geven de kansen te makkelijk weg en dat moet je tegen een team als Teylingen niet doen. We waren daarnaast voorin ook niet in staat de bal lang vast te houden waardoor ze continue op onze helft speelden, dan wordt het moeilijk.’ De doelman zag ook positieve punten waar hij hoop uit put. ‘We hebben heel veel veranderingen door moeten voeren waardoor er een ander team staat. We moeten nog iets meer op elkaar ingespeeld raken dan gaan we echt wel punten pakken. Bij vlagen lieten we vandaag ook zien dat we heel aardig kunnen voetballen.’