Nieuwkoop hard onderuit tegen ‘leep’ VVSB

Noordwijkerhout | Nieuwkoop heeft tijdens de seizoensouverture een zeer bittere pil moeten slikken. Op bezoek bij VVSB leed het een zware nederlaag waar in het Nieuwkoopse vooraf niet op gerekend was.

Nieuwkoop kende een prima voorbereiding en trainer Michel Strating was in zijn nopjes met het spelersmateriaal dat hij dit seizoen tot zijn beschikking heeft. De selectie is fors versterkt maar tijdens de eerste wedstrijd ontbraken er nogal wat van deze versterkingen. Zo ontbrak Dirk van den Haak vanwege een vakantie en had Harm Schilperoort een bruiloft. Met een nog niet volledig fitte Joris Verweij op de bank en een nog van een hersenschudding herstellende keeper Thomas Boekestein was het puzzelen voor Strating. Desondanks gingen de oranjehemden met goede hoop richting VVSB.

Nieuwkoop was in de beginfase de ploeg met het meeste balbezit waar VVSB als vanouds loerde en gevaarlijk was in de omschakeling. Met nog net geen half uur op de klok ging het voor het eerst mis voor Nieuwkoop. Tim Bosma anticipeerde volledig verkeerd op een crossbal en beging een overduidelijke overtreding op zijn directe tegenstander. De arbiter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Strating was op zijn zachts gezegd niet blij met de actie van zijn verdediger. Bob Takken, de vervanger van Boekestein, moest vervolgens kansloos toezien hoe Stefan Immerzeel dit buitenkansje benutte.

‘We hebben er gewoon niet alles aan gedaan en dan word ik giftig’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

Nieuwkoop zette hier weinig tegenover en moest na rust lijdzaam toezien hoe VVSB uitliep naar een 4-0 tussenstand. De 2-0 betrof een eigen doelpunt van Daan Zuijdervliet bij de andere goals zag doelman Takken er alles behalve goed uit. Bij de 4-0 liet hij zich in zijn doelgebied op haast kinderlijke wijze in de lucht kloppen door Immerzeel, die boven takken uitkwam en zijn tweede van de middag tegen de touwen knikte. Pas vijf minuten voor tijd deed het via Ali Sina Mohaghegh, na een mooie combinatie met invaller Nabil Kallache, wat terug. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg. Immerzeel maakte drie minuten voor tijd zijn hattrick compleet en bepaalde de eindstand daarmee op 5-1.

Strating had er een dag na de wedstrijd nog goed de spreekwoordelijke pest over in en moest zorgvuldig zijn woorden uitkiezen. ‘Mij zal je niet zo snel op schelden betrappen wanneer iemand er alles aan doet maar vandaag ben ik wel even uit mijn stekker gegaan. We hebben er gewoon niet alles aan gedaan een goed resultaat te behalen en dan word ik giftig. Als je ziet hoe we de doelpunten weggeven dan word ik daar heel verdrietig van. We wisten dat VVSB een zeer lepe ploeg is en daar zijn we niet goed mee omgegaan. In de laatste linie was het vandaag niet best en oogden we bij vlagen zeer kwetsbaar. Zonder te negatief te zijn denk ik dat er vandaag maar drie tot vier jongens een voldoende hebben behaald, de rest was echt onder de maat. We hebben een prima voorbereiding gehad en dat hoop je een passend vervolg te geven. In plaats daarvan loop je tegen een zeer grote nederlaag aan, daar ben ik wel even een paar dagen goed ziek van’, aldus de Amsterdamse oefenmeester.

Direct na afloop reageerde Strating ook nog bij verslaggever John Kwakkenbos, dit fragment is hieronder te beluisteren.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling sv Nieuwkoop:
Bob Takken; Rick Pouw, Justin Poelwijk, Daan Zuijdervliet (77. Sem Meertens), Tim Bosma; Sam Vijfhuizen, Jeffrey van Lith ©, Boy Vork; Dennis Boer (64. Nabil Kallache), Illiass Alla (35. Volkert Hoogendoorn), Ali Sina Mohaghegh

Foto: Marcel Stam

Zevenhoven haalt opgelucht adem bij seizoensopening

Nicolaas Boys mist scorend vermogen en verliest openingsduel