Nicolaas Boys kan leven met gelijkspel

Nieuwveen | Nicolaas Boys en MSV ’19 waren met een nederlaag begonnen in de derde klasse hoog en vorige week trokken beide ploegen aan het langste eind. In de derde wedstrijd kwamen ze tegen elkaar uit en na afloop stond er een puntendeling op het scorebord.

Bij Nicolaas Boys ontbraken Rik Verkerk, Luke van Veen en Jim Janmaat vanwege uitlopende redenen in de wedstrijdselectie. Toch werden zij aanvankelijk niet gemist, want de groen-zwarten begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Nick Teunissen, de Bombarda van de Nieuwveense formatie, tekende in de elfde minuut voor de openingstreffer. In de drieëndertigste minuut kwamen de bezoekers uit Montfoort langszij: 1-1. Dit was tevens de ruststand aan de W.P. Speelmanweg te Nieuwveen.

‘We zijn blij met een punt en onze keeper, want Tim heeft ons wel een paar keer moeten redden vandaag’

Martien Vogelaar | Elftalleider Nicolaas Boys

In de tweede helft hield uitblinker Tim Stouten, die dit seizoen al vaker een sta-in-de-weg is gebleken voor menig tegenstander, zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been. Een kwartier voor tijd leken er zelfs drie punten in te zitten voor Nicolaas Boys. Wie anders dan Menno Moerdijk tekende voor de 2-1 voorsprong en dit was alweer zijn vierde competitietreffer in een maand tijd. De Nieuwveners dachten met deze treffer de overwinning veilig te stellen, echter kwamen de gasten zes minuten voor tijd verdiend op gelijke hoogte: 2-2. Dit was tevens de eindstand, waardoor beide ploegen zich vooralsnog in de middenmoot terugvinden. Elftalleider Martien Vogelaar kon leven met de remise: ‘We zijn blij met een punt. En ook met onze keeper, want Tim (Stouten, red.) heeft ons wel een paar keer moeten redden vandaag.’