TAVV laat overwinning uit handen glippen

Hoek van Holland | Vooraf had men voor een 2-2 gelijkspel bij HVC ’10 getekend. Achteraf waren de druiven zuur voor de ploeg van Frenk van der Kleij. Pas vlak voor tijd kwam de thuisploeg – de nummer vier van de ranglijst – langszij.

Bij TAVV ontbraken Stan van Smoorenburg en Randy Verwoerd, zij werden vervangen door Luke van Veen en Marijn van der Leeden, normaliter uitkomend in het tweede elftal. Ondanks de wijzigingen op het middenveld kwamen de Ter Aarders goed uit de startblokken en stond het na tien minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Kevin van Wijk – in de afgelopen twee wedstrijden al goed voor drie treffers – was opnieuw trefzeker. Ditmaal scoorde hij vanuit een rebound na een gekeerd afstandsschot. Na vijfendertig minuten kwam HVC op gelijke hoogte, maar zij konden niet lang van deze gelijkmaker genieten, want drie minuten later tekende Marijn van der Leeden voor de 1-2. Dit was ook tevens de ruststand.

‘Het plan was om in te zakken en vanuit de counter te spelen, in de eerste helft lukte dit goed’

Kevin van Wijk | Middenvelder TAVV

In de tweede helft hield TAVV lange stand, ondanks dat de druk van de thuisploeg toenam. Maar net als in de eerste helft stond de organisatie goed, zakte de Ter Aarse equipe in en probeerde het vanuit de counter toe te slaan. Uiteindelijk viel pas vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker uit een corner na een scrimmage voor de goal van doelman Edwin Pieterse: 2-2.

‘Het is zonde dat we niet de drie punten hebben meegenomen vanuit Hoek van Holland. We hadden weer het plan om in te zakken en vanuit de counter te spelen. In de eerste helft lukt dit goed en pakten we een 1-2 voorsprong, na de rust ging HVC doordrukken. Desondanks konden we lang stand houden, totdat in de negentigste minuut toch de goal tegen viel’, aldus een teleurgestelde Kevin van Wijk.