0172SPORT, Jeffrey van Lith, sv Nieuwkoop, Be Fair, Ed Bulk Sportfotografie

Nieuwkoop pakt in absolute slotfase punt tegen Be Fair

Nieuwkoop | Na twee matige optredens waarbij er met een schuin oog werd gekeken naar de ondergrond, was het tijd voor de ploeg van Michel Strating om weer eens te laten zien waar toe het in staat is op de favoriete ondergrond. Dit moest wel gebeuren tegen de nummer twee van de ranglijst, Be Fair.

Nieuwkoop startte deze wedstrijd in een andere opstelling dan vorige week. Gareth Rowlands moest plaatsnemen op de bank ter faveure van Jeffrey van Lith, die vorige nog ontbrak vanwege een lichte blessure. De meest opvallende mutatie was die van Job Stolk die vandaag als rechterspits begon in het keurkorps van Strating.

Net als in de voorgaande wedstrijden stond er ook deze week een harde wind die de nodige invloed had op het spel. Nieuwkoop was voetballend duidelijk de betere ploeg en liet de bal prima van voet tot voet rondgaan. Na een goed kwartier had Nieuwkoop drie keer de voorsprong kunnen pakken. Twee schoten werden gekraakt en Boy Vork zag zijn inzet op de lat uiteen spatten.

‘Bij vlagen heb ik een dominant Nieuwkoop gezien waarin we lieten zien voetballend bij de top drie te horen’

Michel Strating – Trainer sv Nieuwkoop

Het eerste gevaar van de bezoekers konden we pas noteren na een goede twintig minuten spelen. Maar daar waar Nieuwkoop het eerste half uur de overhand waren het de Waddinxveners die op voorsprong kwamen. In de dertigste minuut bleken de aanvallers van Be Fair uitermate handig in de kleine ruimtes en na een mooi combinatie stond Martijn Kok oog in oog met Thomas Boekestein. Kok faalde niet en schoof de 0-1 binnen.
Nieuwkoop was zichtbaar van slag en de tweede tegentreffer hing in de lucht. Maar de rust werd bereikt met een minimale achterstand.

Be Fair bleef drukken na rust maar Jordy Eijkelhof en Kok wisten de wedstrijd niet te beslissen. Het liep niet bij de thuisploeg en het grosierde op het middenveld in balverlies. Aanvoerder Van Lith liep in deze fase ook nog tegen een gele kaart aan hetgeen hem op een schorsing komt te staan voor de wedstrijd tegen koploper Van Nispen.

Pas tegen de zeventigste minuut, toen trainer Strating ingreep en spits Frank Veelenturf bracht voor rechtsback Daan Zuijdervliet, kwam Nieuwkoop tot kansen. Twee keer was Sam Vijfhuizen met een laag schot dichtbij en invaller Gareth Rowlands raakte de lat. Be Fair begon steeds meer te wankelen en het doorzettingsvermogen van Nieuwkoop leverde dan ook de terechte gelijkmaker op. In de voorlaatste minuut was het Stolk die in de diepte werd gevonden en zijn voorzet wist Vork wel raad mee; 1-1. In de extra tijd was Vijfhuizen nog dichtbij de winnende, maar zijn poging uit een hoekschop werd vlak voor het doel gekeerd.

Nieuwkoop pakt dus op de valreep een punt en dat is niet onterecht, vindt ook trainer Michel Strating: ‘Het is een verdiend gelijkspel. Ik heb bij vlagen een dominant Nieuwkoop gezien waarin we lieten zien voetballend bij de top drie te horen. Een lichtpuntje voor mij vandaag was Job Stolk. Hij heeft een geweldige energie en drive en schikt zich in elke rol.’