Nicolaas Boys houdt Rohda ’76 uit de nacompetitie

Nieuwveen | Waar Nicolaas Boys frank en vrij kon voetballen, moest Rohda ’76 de laatste competitiewedstrijd winnen. Bij een overwinning zou de ploeg van Arjen Linstra namelijk de nacompetitie ingaan. Na een uur spelen viel de bevrijdende treffer voor de bezoekers, echter kwam Nicolaas Boys in de allerlaatste minuut langszij waardoor Rohda alsnog met lege handen stond en het laatste nacompetitieticket naar Zevenhoven ging.

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, noemenswaardige kansen deden zich echter niet voor. Na de rust drongen de bezoekers steeds meer aan en na een uur spelen was het Pim de Visser die de score opende. Daarna leek ‘good-old’ Daniël van Leeuwen tot tweemaal toe de wedstrijd in het slot te gooien, maar beide goals werden vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Deze afgekeurde doelpunten kwam Rohda uiteidelijk duur te staan, want in de blessuretijd was het invaller Rowan Sassen die voor de 1-1 zorgde. Door dit resultaat hielp Nicolaas Boys buurman Zevenhoven aan de periodetitel, waarvoor zij na afloop werden bedankt middels vier kratten bier.

‘We hebben onze vrienden uit Zevenhoven wel even een dienst bewezen’

Joost Verkerk | Aanvoerder Nicolaas Boys

‘Het was voor het publiek niet een wereldse wedstrijd om te zien. Je zag dat het bij ons nergens meer om ging en daardoor konden we de bal hooguit 5 passes in de ploeg houden. Rohda probeerde overigens helemaal niet te voetballen, die hebben werkelijk waar vanaf minuut één alles lang geschoten. De tweede konden wij de bal iets langer in de ploeg houden en kwamen we ook wel tot kansen. Het was natuurlijk wel lekker dat zij vier buitenspeldoelpunten maakten, waarbij er twee keer niet eens werd gevlagd door onze grensrechter. Maar door dit resultaat hebben we onze vrienden uit Zevenhoven wel even een dienst bewezen, de vier kratten bier smaakten erg lekker’, aldus aanvoerder Joost Verkerk.

De Nieuwveners hebben hun eerste seizoen op de zaterdag afgesloten op een verdienstelijke zevende plaats en vooral voor de winterstop maakte het indruk waarbij het onder andere kampioen Woerden de enige competitienederlaag bezorgde.

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Rik Verkerk, Ravi Pijper (90. Renzo Wijfjes); Sven Hoogervorst, Joost Verkerk ©, Fabio Dos Santos (85. Rowan Sassen), Joey van den Haak; Aimsley van der List (60. Michael Heemskerk), Milan Hoogervorst

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)