Aarlanderveen kan kampioensfeest Alphia niet verstoren

Aarlanderveen | Alphia had in de thuiswedstrijd tegen Aarlanderveen aan een punt genoeg om kampioen te worden. Ondanks een 2-0 voorsprong bij rust bleef men lang in onzekerheid doordat Aarlanderveen middels een beauty van Killian Bouwhuis terug in de wedstrijd kwam. Vlak voor tijd kon men de champagne definitief ontkurken.

Alphia begon voortvarend aan de wedstrijd en drong Aarlanderveen direct na achteren. Voor de rust kon de ploeg van Sander van Dijk slechts eenmaal gevaarlijk worden via Bouwhuis, maar was het vooral eenrichtingsverkeer naar het doel van Jari van Veen. Halverwege de eerste helft werd uiteindelijk de score geopend door Donovan Olivieira en vlak voor rust deed hij Sportpark De Bijlen ontploffen met zijn tweede treffer.

‘In de laatste weken hebben we er alles aan gedaan om het seizoen goed af te sluiten’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Voorzichtig begon Alphia alvast het kampioensfeest te vieren, maar vlak na rust deed Bouwhuis de spanning terugkeren. Met een omhaal á la Van Basten zorgde hij voor een schitterende aansluitingstreffer. Aarlanderveen drong in het laatste half uur verder aan, kreeg kansen op de gelijkmaker, echter was het Jaouad el Yaacoubi die vlak voor tijd de wedstrijd in het slot gooide en daarmee het kampioenschap voor de thuisploeg veilig stelde: 3-1.

Van Dijk was tevreden over de tweede helft van zijn ploeg en maakte direct ook de balans over het gehele seizoen op. ‘Ik denk dat we het Alphia zeker de tweede helft niet cadeau hebben gedaan en er een prima wedstrijd van gemaakt hebben. Voor rust kwamen we uit twee corners met 2-0 achter. Na de prachtige omhaal van Killian hebben we kansen gehad om de gelijkmaker te maken, maar het zat niet helemaal mee. Ik denk vooral dat we de laatste weken hebben laten zien dat we, ondanks dat we nergens meer voor speelden, er in ieder geval alles aan hebben gedaan om het seizoen goed af te sluiten. Gezien de krappe selectie was het een prima afsluiting van het seizoen.’