NSV’46 sluit seizoen tegen SCH’44 af in mineur

Harmelen | Lange tijd werd gedacht dat de laatste wedstrijd van het seizoen wel eens de kampioenswedstrijd voor SCH zou kunnen zijn. De Harmelaren stelden echter hevig teleur halverwege het seizoen, maar toen de interne plooien waren gladgestreken was dit ook direct te zien aan de resultaten. Tegen NSV’46 stond voor SCH nog de derde periodetitel op het spel om zo het seizoen toch nog met een positief gevoel te eindigen. Hiervoor moest men zelf winnen en hopen op een misstap van Rohda ’76.

Voor NSV’46 stond er niks meer op het spel en dit was te merken bij een eerste aanblik op de wedstrijdselectie. Er ontbraken een aantal vaste basisklanten die de voorkeur gaven aan een andere zaterdaginvulling dan het verplichte nummertje in Harmelen.
Toch kwam de ploeg van Robert Swart alleraardigst voor de dag. De eerste helft ging gelijk op en met een hoop strijd waren de bezoekers zeker niet de mindere. Aanvallend had het weinig in de pap te brokkelen maar verdedigend had het de zaakjes goed op orde tegen de driemansaanval van de thuisploeg. Slechts eenmaal moest Bas Kalshoven de adem inhouden maar een afstandsschot spatte boven hem op de lat uiteen. Gescoord werd er voor de thee echter niet.

‘Gelukkig is het seizoen voorbij, ik heb wel genoeg balletjes uit het net gehaald nu…’

Bas Kalshoven kijkt uit naar de rustperiode

De tweede helft was compleet anders. De thuisploeg kwam goed uit de kleedkamer en had de rust gebruikt om een tactisch plan te smeden waarmee het de Noordense muur zou gaan slechten. Men posteerde één extra aanvaller in het Noordense centrum en dit bleek uiterst succesvol. Binnen vijf minuten wist de thuisploeg Kalshoven tweemaal te kloppen en was de wedstrijd gespeeld.
‘Wij speelden eigenlijk echt wel een prima eerste helft. Alleen de eerste paar minuten begonnen we wat rommelig. Daarna hebben we het goed opgepakt. Op dat afstandsschot na zijn ze niet echt gevaarlijk geweest. Voor het publiek was het denk ik ook een leuke wedstrijd. De tweede helft kwamen heel snel met 2-0 achter en was het klaar. Tactisch deden zij dit gewoon heel goed en je kan zeggen dat ze ons ook daarin overklast hebben. We konden er daarna geen echte wedstrijd meer van maken, zij waren zeker gezien de tweede helft gewoon beter. Ze konden steeds de vrije man vinden en wij kwamen er steeds minder makkelijk uit. Dan blijf je er achteraanlopen en wordt het uiteindelijk zelfs nog 5-0. Dat is wel een beetje pijnlijk…’, aldus Kalshoven die in het restant van de wedstrijd dus nog driemaal moest vissen.

Op het andere veld leed Rohda een duur puntverlies waardoor het feest was in Harmelen. Kalshoven en de zijnen dropen af en sloten het seizoen af met een zesde stek. De sluitpost keek al vast vooruit naar komend jaar: ‘Gelukkig is het seizoen voorbij, ik heb wel genoeg balletjes uit het net gehaald nu… Volgend seizoen doen we hopelijk wel mee om de prijzen, gezien de versterkingen mag je dit ook wel verwachten. Nu even lekker rust en dan de focus weer op het nieuwe seizoen!’