Nicolaas Boys houdt Alphense Boys lang in de wedstrijd

Nieuwveen | Halverwege de eerste helft kwam Nicolaas Boys op een 1-0 voorsprong tegen hekkensluiter Alphense Boys. Deze score bleef lange tijd op het scorebord staan, maar twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist en kon het carnaval losbarsten aan de W.P. Speelmanweg.

Peter Burgmeijer zorgde met zijn vierde competitiedoelpunt voor de openingstreffer. Een schot van Fitz MacLean werd in eerste instantie gekeerd door doelman Yoeri Halverhout, Burgmeijer was er vervolgens als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Vervolgens was het lang wachten op een tweede treffer, ondanks dat Nicolaas Boys een legio kansen kreeg. De bezoekers uit Alphen a/d Rijn kregen negentig minuten lang alle hoeken van het veld te zien, desondanks bleef het lang in de wedstrijd doordat de 2-0 uitbleef.

Twintig minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer alsnog. Een verwoestende uithaal van linksback Ravi Pijper spatte op de lat uiteen, de ingevallen Tom van Nieuwburg schoot de rebound binnen. Het slotakkoord was voor een andere invaller. Niels Verhaar – tegenwoordig acterend in het tweede elftal – kopte de voorzet van Burgmeijer binnen en zorgde voor de 3-0 eindstand.

‘Doordat we zo moeilijk scoren blijft het nog een soort van spannend’

Peter Burgmeijer | Middenvelder Nicolaas Boys

Door deze overwinning heeft Nicolaas Boys zich hersteld van het onverwachtse verlies tegen Bodegraven. Een extra zure nederlaag als je kijkt naar de stand, aangezien vrijwel alle concurrenten punten lieten liggen en de Nieuwveners met drie punten extra zelfs de koppositie hadden kunnen pakken. ‘We hadden inderdaad eerste kunnen staan ja… Maar de ene keer verliezen wij de punten en de andere keer doen zij dat dat. Het zal in elk geval tot het einde aan toe spannend blijven’, aldus een realistische Burgmeijer die ook tevreden was over het spel van zijn ploeg. ‘Het was op zich een prima potje, alleen doelpunten maken is iets wat we niet zo makkelijk doen. Dus dan blijft het met een 1-0 stond toch nog een soort van spannend. We hebben echter niks weggegeven en eigenlijk ook best goed gevoetbald. Al met al kunnen we dus tevreden zijn.’

Na afloop bleef het nog lang gezellig in de kantine, aangezien er heus carnavalsfeest was georganiseerd.

Xander Hardsteen; Joël Verlaan (81. Rob Kempen), Jari Wijfjes, Matthijs Egberts, Ravi Pijper; Joey van den Haak (61. Jordy van Eijk), Joost Verkerk ©, Peter Burgmeijer, Luke van Veen; Fabio Rodrigues dos Santos (81. Niels Verhaar), Fitz MacLean (61. Tom van Nieuwburg)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)