Opnieuw vijfklapper voor TAVV

Ter Aar | Bij rust zat TAVV al op rozen tegen Be Fair. Met een 4-0 stand begon het aan de thee en konden de bezoekers uit Waddinxveen de wonden likken. Na de rust werd er nog ééntje bij geprikt en de eindstand op 5-0 bepaald.

Sebastiaan van der Voorn, bij afwezigheid van aanvoerder Lars van der Pijl centraal achterin gepositioneerd, sprak na afloop lovende woorden. ‘In de eerste helft waren we echt heel goed aan de bal, in combinatie met een slechte tegenstander krijg je dan dit soort uitslagen. Maar ik denk dat we de toeschouwers een mooi staaltje voetbal hebben laten zien’.

Drie doelpunten ontstonden uit geweldige combinaties, waarbij Eric van den Hout, Jeffrey Pieterse en Youri Looyestein het eindstation waren. Ook was Pieterse, die na dit seizoen het wit-blauw verruilt voor het wit-rood van NSV’46, trefzeker met een geweldige vrije trap vanaf vijfentwintig meter.

‘Ik denk dat we de toeschouwers een mooi staaltje voetbal hebben laten zien’

Sebastiaan van der Voorn | Verdediger TAVV

In de tweede helft werd verwacht dat Be Fair de boel op slot zou gooien om verdere schade te voorkomen. Niets was minder waar, want de bezoekers besloten TAVV bij de strot te grijpen en hoog druk te zetten. Mede doordat de ploeg van Dennis Tijssen niet meer hoefde, werd het spel er niet aantrekkelijker op en speelden ze de wedstrijd zakelijk uit. Toch wist TAVV nog eenmaal te scoren. Opnieuw liet Van der Hout zien dat hij in de vorm van z’n leven verkeerd en alweer zijn vijfde treffer in twee wedstrijden maakte.

Ondanks de 5-0 overwinning maakt Van der Voorn zich ook een klein beetje zorgen. Echter heeft dat niets met het vertoonde spel, maar wel met het vertrek van Pieterse te maken. ‘Wat kan die man voetballen, echt niet normaal. Als hij bij NSV hetzelfde gaat laten zien, dan kan hij ze zomaar het kampioenschap bezorgen. Ook kan hij er in die klasse dertig maken’.

Rodney Pater; Jesse Modderaar (61. Bjorn Valentijn), Sebastiaan van der Voorn, Yannick Otto ©, Chiel Konings; Jeffrey Pieterse (61. Lars van der Pijl), Yoeri Looyestein (56. Donny van der Neut), Nick Straver; Yassine El Mariami, Robin van Koert, Eric van der Hout