Nicolaas Boys heeft geen kind aan armoedig Bodegraven

Nieuwveen | Nicolaas Boys kende een eenvoudige middag tegen VV Bodegraven en maakte in negentig minuten een handje vol doelpunten. Bodegraven is door deze nederlaag weer een stap dichter bij de vijfde klasse en Nicolaas Boys mag nu nog hopen op een plaats in de nacompetitie.

Aanvoerder Joost Verkerk moest bekennen dat de tegenstander wel erg ondermaats was. ‘Die gasten waren echt heel erg slecht. En zoals de uitslag al doet vermoeden, het was een erg makkelijke middag. Ze zijn werkelijk waar geen één keer bij ons doel in de buurt geweest. Zelf maakten wij vier prima uitgespeelde doelpunten en er zat ook nog een penalty tussen’.

Nog in de eerste helft kwam Nicolaas Boys op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Milan Hoogervorst – die zijn eerste treffer van het seizoen maakte – uit een een voorzet van Ravi Pijpers. In het tweede bedrijf was het even wachten op een verdubbeling van de score, maar uiteindelijk mocht Joey van den Haak deze op zijn naam zetten. Net als vaker dit seizoen deed hij dit koppend, ditmaal uit een vrije trap van Luke van Veen.

‘Ze zijn geen enkele keer bij ons doel in de buurt geweest’

Joost Verkerk | Aanvoerder Nicolaas Boys

Fabio Santos was het eindstation bij de 3-0. Hij schatte een lange bal van achteruit op waarde, nam deze keurig aan en rondde beheerst af in de verre hoek. Luke van Veen mocht vanaf elf meter voor de vierde Nieuwveense treffer aantekenen en het slotakkoord was voor de ingevallen Michael Heemskerk, die een voorzet van Santos in de touwen gleed: 5-0.

Tien minuten voor tijd mocht Nicolaas Boys ook nog een debutant verwelkomen. De pas 16-jarige Sven Hoogervorst mocht zijn eerste minuten in de hoofdmacht maken. Al met al was het voor de Nieuwveners een prima middag, dat volgende week de ontembare zebra’s uit Woerden op bezoek krijgt.

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Rik Verkerk, Ravi Pijper; Rocco Uijttewaal (80. Sven Hoogervorst), Joost Verkerk © (65. Jari Wijfjes), Fabio Santos, Joey van den Haak; Rowan Sassen (65. Fitz MacLean), Milan Hoogervorst (75. Michael Heemskerk)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)