TAVV slaat in slotfase toe bij koploper FC Oudewater

Oudewater | Koploper FC Oudewater is in de twintigste speelronde tegen zijn tweede nederlaag van de competitie aangelopen. TAVV, dat voorafgaand aan het duel al zeventien wedstrijd ongeslagen was, sloeg in de slotfase keihard toe: 0-1.

De eerste helft was in evenwicht, waarbij beide ploegen nauwelijks kansen kregen. Dit kwam voornamelijk doordat de organisatie aan beide kanten uitstekend stond. De enige mogelijkheden kwamen voornamelijk uit dode spelmomenten.

Na de rust veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld, wel werd de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk uit corners. TAVV zette daar een paar goede aanvallen tegenover, waarbij Donny van der Neut na goed voorbereidend werk van Dorus Boddeke de grootste mogelijkheid één-op-één met doelman Bart Meuleman kreeg. Net toen iedereen zich met een gelijkspel leek te verzoenen, sloegen de bezoekers alsnog toe. Ditmaal deed Van der Neut het voorbereidende werk en vond hij Eric van der Hout, die Meuleman omspeelde en voor de 0-1 zorgde. Oudewater zette nog eenmaal aan voor een slotoffensief, echter hield de verdediging stand.

‘Het voetbal was niet geweldig, maar je merkte echt dat het een wedstrijd tussen twee teams uit de top-3 was’

Jeffrey Pieterse | Middenvelder TAVV

‘Je merkte dat het vandaag echt een wedstrijd tussen twee teams uit de top-3 was. Het was geen geweldig voetbal, maar iedereen was wel scherp en probeerde ergens een kans vandaan te pikken. Na de 0-1 in de 88e minuut werd we als team natuurlijk helemaal gek, maar we moesten nog vijf minuten overleven. Gelukkig was Lars (van der Pijl, red.) toen al ingevallen, hij is organisatorisch zo sterk wat ons in die paar minuten echt geholpen heeft. En ja, daarna was het feest natuurlijk! Overigens wil ik ook nog de complimenten aan Nieuwkoop geven. Het is natuurlijk wel lekker als je in de rust hoort dat die met 6-0 voor staan tegen Aarlanderveen’, aldus middenvelder Jeffrey Pieterse.

Ondanks dat TAVV drie punten ingelopen is op FC Oudewater lijkt het kampioenschap een brug te ver, de achterstand bedraagt namelijk nog altijd acht punten.

Rodney Pater; Jesse Modderaar, Sebas van der Voorn, Yannick Otto, Chiel Konings (81. Lars van der Pijl); Björn Valentijn (66. Robin van Koert), Jeffrey Pieterse, Nick Straver, Dorus Boddeke; Donny van der Neut, Eric van der Hout