Nicolaas Boys eindigt slechte reeks met eenvoudige overwinning op Kickers ‘69

Leimuiden | Voorafgaand aan afgelopen zaterdag was Nicolaas Boys in een flinke negatieve spiraal terecht gekomen. De wedstrijd bij het al gedegradeerde Kickers ’69 kwam hierdoor als geroepen om de vrije val op de ranglijst te keren. Nicolaas Boys pakte deze kans met beide handen aan en won eenvoudig.

Nicolaas Boys begon voortvarend aan de wedstrijd. Afgelopen wedstrijden brak het scorend vermogen de ploeg op, maar tegen de Leimuidenaren was het anders. Waar de Nieuwveners de laatste tijd minimaal vijf kansen nodig hebben voor een goal was het tegen Kickers bij de eerste kans in de elfde minuut direct raak. Milan Hoogervorst verlengde een lange bal richting Sven Hoogervorst. Deze passeerde met een mooie actie zijn directe tegenstander en legde af op Joost Verkerk. Vanaf randje zestien wist Verkerk de bal keurig binnenkant paal binnen te schieten: 0-1. In de zeventiende minuut volgde ook direct de 0-2. Opnieuw was het Sven Hoogervorst met de assist. Dit keer bediende hij Fitz MacLean met een afgemeten voorzet. De spits, welke pendelt tussen de bank en de basiself, beloonde zijn basisplek met een knappe goal door de voorzet keurig te controleren en binnen te schieten.

Na de tweede goal bleek direct dat Nicolaas Boys de wedstrijd makkelijk kon uitspelen. Kickers was niet bij machte om tot uitgespeelde kansen te komen en kwam niet veel verder dan een paar gevaarlijke corners en vrije trappen. Deze vormde echter geen probleem voor de defensie en keeper Bob Janmaat. Nicolaas Boys zelf kwam in de eerste helft nog tot een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de doelpogingen van Joey van den Haak, Jari Wijfjes en Milan Hoogervorst konden allemaal worden gekeerd of geblokt. Ook Luke van Veen kreeg nog een goede kans uit een vrije trap van een meter of twintig. In het verleden was dit een koud kunstje voor Van Veen, maar dit jaar lijkt het alsof Van Veen denkt dat hij op een rugbyveld staat pegelde hij de bal hoog over de lat heen.

“We hebben nu nog 4 finales om op de vierde plek te eindigen”

Joost Verkerk | Middenvelder Nicolaas Boys

In de tweede helft bleef Nicolaas Boys de bovenliggende partij en hield het zonder goed te voetballen controle over de wedstrijd. Vlak na rust kregen de Nieuwveners direct weer kansen om de score uit te breiden. Eerst was het Van Veen welke na terugleggen van MacLean de bal te zacht inschoot waardoor de bal van de lijn kon worden gehaald. Uit de hierop volgende corner zag ook aanvoerder Van den Haak zijn kopbal worden gekeerd. Hierna kreeg Nicolaas Boys een domper te verwerken toen Jordy van Eijk bij een ongelukkige botsing geblesseerd raakte aan zijn voet. Deze blessure betekende het einde van de wedstrijd voor de back en het is nog even afwachten of hij dit seizoen nog in actie kan komen.

Ondanks deze tegenvaller bleef Nicolaas Boys zoeken naar nog meer doelpunten en deze vond het uiteindelijk ook via Sven Hoogervorst. Na twee assists maakte hij in de 67e minuut ook zelf een goal door een afvallende bal uit een vrije trap van Ravi Pijper keurig hard laag binnen te schieten: 0-3. Daarna volgde ook vrij snel de 0-4. Middenvelder Verkerk, normaliter zelden op het scoreformulier te vinden, wist zijn tweede van de wedstrijd te maken door alert te reageren en de rebound binnen te werken na een schot van de ingevallen Fabio dos Santos. Deze treffer was ook de laatste van de middag, waardoor Nicolaas Boys een eenvoudige maar broodnodige overwinning boekte op het al gedegradeerde Kickers ’69.

De man van de twee doelpunten, Joost Verkerk, was tevreden met het resultaat en blikt met enige zelfspot terug op de wedstrijd: “Gister was van ons geen geweldige wedstrijd, maar we hebben gewoon gedaan wat we moesten doen. Kickers is een ploeg die er eigenlijk niet zo gek veel van kunnen alleen je moet wel er voor zorgen dat je dan de verlossende 1-0 op het scorebord zet. Gelukkig schoot mij dat gister te binnen en trok ik eigenhandig de wedstrijd naar ons toe. Daarna was het eigenlijk wel gespeeld ook omdat snel de 2-0 viel en we de wedstrijd eigenlijk op 80% hebben kunnen uitspelen zonder in gevaar te komen. We hebben nu nog vier finales om op de vierde plek te eindigen.”