Voorbeschouwing op speelronde 22

Van de redactie | Het is dat er een derby op het programma staat, anders was het voor de redactie haast onmogelijk een wedstrijd van de week te kiezen. In 3A is het, door het verlies van Aarlanderveen en het puntverlies van Nieuwkoop, ongekend spannend geworden. Beide ploegen treffen nu een tegenstander die na vorig weekend ook weer titelaspiraties zullen hebben. Nicolaas Boys en Sportief hebben het zichzelf ook lastig gemaakt. De groen-zwarten moeten gaan uitkijken want ze staan nog maar een paar punten boven de veilige streep, de groen-witten zullen zich moeten herstellen van de oorwassing tegen Bernardus willen zij het kampioenschap niet alsnog verspelen. Eén ding is zeker: Er staat ons een ongekend spannend voetbalweekend te wachten!

Foreholte – TAVV
TAVV was in speelronde 21 de positieve uitzondering van al ‘onze clubs’. Waar ze dit seizoen vaak de enige ploeg waren die tegen een nederlaag aanliepen, boekte ze nu een overwinning en wisten de zeven andere ploegen juist niet te winnen. Door deze overwinning is TAVV niet meer de hekkensluiter, maar het gat met de ploegen boven ze is te groot om zich nog veiling te spelen. Op papier kan men zich uiteraard nog officieel redden, maar realistisch is dit niet. Voor tegenstander Foreholte staat er nog veel op het spel. Momenteel bevindt men zich op een ‘veilige’ zesde plaats, maar echt veilig is deze niet. Het heeft slechts twee punten meer dan Alphia, de winnaar van de eerste periode die inmiddels is afgezakt naar plaats plaats negen, dat op de dichtstbijzijnde P/D-plaats staat. Echter heeft Foreholte ook slechts twee punten minder dan DONK, de nummer twee op de ranglijst. Oftewel, het kan nog alle kanten op in de tweede klasse D, en in de resterende wedstrijden zal TAVV zijn huid ook zo duur mogelijk blijven verkopen. Helaas moet men dit weekend wel weer een nederlaag slikken.
Poule tip: 2-1

Aarlanderveen – Blauw-Zwart
Het was een pijnlijke zaterdag voor Aarlanderveen. Vrijwel niemand had gerekend op een nederlaag bij VVSB. Tot ieders opluchting speelde Nieuwkoop, de grootste directe concurrent, met 1-1 gelijk bij FC Oegstgeest. Hierdoor bleef Aarlanderveen wel koploper maar ook hier keek men met gemengde gevoelens tegenaan, aangezien men dus ook besefte dat het gat naar vier punten had kunnen groeien. En als we dan ook nog eens de wedstrijd van een week eerder tegen Nieuwkoop in ogenschouw nemen, had de titelstrijd al vrijwel beslist kunnen zijn… Dit weekend volgt er wederom een zware dobber voor de ploeg van Sander van Dijk, het treed aan tegen Blauw-Zwart dat slechts één punt minder heeft. Frappant genoeg werd de 2-1 tegen Nieuwkoop met de blauw-zwarten uit Wassenaar gevierd, terwijl dit weekend de vork heel anders in de steel zit. Beide ploegen moeten winnen, bij ieder ander scenario lijkt Nieuwkoop de lachende derde. Iets wat in onze ogen wel eens zou kunnen gebeuren…
Poule tip: 2-2

Nieuwkoop – DWO
Door het verlies van Aarlanderveen en het gelijke spel van Nieuwkoop zijn er in één klap niet twee maar weer vier titelkandidaten. Nieuwkoop, Blauw-Zwart en Koudekerk staan namelijk binnen twee punten van Aarlanderveen. En zelfs DWO zou kunnen denken dat zij nog meedoen. De Zoetermeerders staan op vijf punten van de koploper en treffen deze week Nieuwkoop. De voormalig koploper speelde thuis met 3-3 gelijk toen de ploeg van Boris van Es op bezoek kwam, we kunnen dus wel stellen dat Nieuwkoop andermaal een hele lastige wedstrijd tegemoet gaat. Bij winst zou het wel eens een mooi weekend kunnen worden want een kleine anderhalve kilometer verderop neemt Aarlanderveen het op tegen Blauw-Zwart… Het moge duidelijk zijn: in 3A is het extreem spannend.
DWO kende net als Nieuwkoop niet de beste generale. Thuis werd er ruim verloren van RKDES. Nieuwkoop zal zich willen herstellen van het puntverlies van vorige week tegen Oegstgeest en zal thuis in onze ogen dan ook de favoriet zijn. DWO haakt (voor wie er nog in geloofde) definitief af want Nieuwkoop houdt de punten op De Dulen.
Poule tip: 3-1

S.V. Kickers ’69 – Nicolaas Boys
Heel vaak zijn we dit seizoen positief geweest over Nicolaas Boys in onze voorbeschouwing en dat was lange tijd ook niet geheel onterecht. Maar de laatste weken is men in een vrije val beland met vijf nederlagen in zes wedstrijden, wat inmiddels heeft geresulteerd in de achtste plaats op de ranglijst. Ook in Nieuwveen gaan de alarmbellen nu af, want inmiddels kijkt men niet meer alleen naar boven voor de laatste periode maar moet men ook nog een aantal ploegen onder zich zien te houden. De uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Kickers ’69 lijkt dan ook op het juiste moment te komen. Drie punten lijken dan ook een zekerheid, maar ook hierna staan nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma met ploegen die momenteel allemaal onder de Nieuwveners staan op de ranglijst. Op papier lijkt dus ook de vierde plaats nog realistisch, maar laat men eerst aanstaande zaterdag maar eens de drie punten pakken.
Poule tip: 1-3

Zevenhoven – NSV’46
Voor het eerst in jaren lijkt Zevenhoven dé favoriet in de thuiswedstrijd tegen NSV’46. Maar hier kan ook wel het gevaar schuilen voor de Zevenhovenaren, want een derby blijft toch een wedstrijd op zich… Zevenhoven moet winnen om BSC ’68 zich te houden op de ranglijst en NSV’46 heeft de punten hard nodig om bij de onderste vijf weg te blijven en in de strijd om de laatste periode. Sinds het vertrek van Robert Swart lijkt de rust teruggekeerd in Noorden, toch blijft het ook onder interim-trainer Roland Leliveld sprokkelen. Hoe anders is dat in Zevenhoven. Afgelopen weekend werd voor het eerst puntverlies geleden, maar uit bij SJZ mag dit geen schande worden genoemd. De manier waarop dit late gelijkspel tot stand kwam mag ook wel het geluk van een wellicht aanstaande kampioen genoemd worden. Dit weekend moet Zevenhoven wel Maurits Splinter door een schorsing missen, die afgelopen weekend nog met een hattrick hoogstpersoonlijk het punt binnensleepte. Toch zetten we in op een nipte overwinning voor de thuisploeg, maar makkelijk gaat het zeker niet worden.
Poule tip: 2-1

Sportief – UNO vv
Sportief verslikte zich in Bernardus en heeft zichzelf hierdoor een gigantische druk opgelegd. Concurrent MMO won wél en zodoende staan beide ploegen nu naast elkaar aan kop. Sportief kan dit weekend de koppositie weer alleen in handen krijgen want MMO is een week voor de onderlinge ontmoeting vrij. Sportief treft middenmoter UNO waar uit niet van gewonnen werd. In Hoofddorp werd het 4-4 er zal dus naast dat er gewonnen moet worden ook iets van revanchegevoel heersen bij de groen-witten. Sportief slikt voor een koploper wel erg veel tegengoals. In achttien wedstrijden incasseerde de ploeg al dertig doelpunten. Misschien dat Cock Wens een week voor de finale in Hoogmade zijn de defensie nog eens onder de loep kan nemen. Nieuw puntverlies kan wel eens dodelijk zijn in de strijd om de titel. Zo ver denken we niet dat het zal komen, Sportief zal zich gaan revancheren voor vorige week en met ruime cijfers winnen.
Poule tip: 4-1

Altior – DG Rksv
Nog vijf wedstrijden heeft Altior om directe degradatie te voorkomen. Het zou een absolute topprestatie zijn wanneer dit lukt natuurlijk. Het gat met nummer elf ROAC is slechts twee puntjes en die plaats betekent nacompetitie. Altior doet het in thuiswedstrijden meer dan goed de laatste tijd en is al vier duels ongeslagen in eigen huis. Ook kreeg het in deze vier wedstrijden geen enkele goal tegen. Dit geeft dus een hoop vertrouwen voor de wedstrijd van zondag tegen DCG. Uit in Amsterdam werd er met 3-0 verloren, men treft dus geen zwakke broeder en zal vol aan de bak moeten om een vijfde thuiszege op rij te realiseren. Maar wie zijn wij om de reeks te negeren? DCG gaat met lege handen terug naar Amsterdam.
Poule tip: 2-1

De wedstrijd van de week is uiteraard de derby in de derde klasse A tussen Zevenhoven en NSV’46.
Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT-Zevenhoven-NSV'46, Sjoerd Zuijdervliet, Raoul van der Zwet

Voorbeschouwen met Sjoerd Zuijdervliet en Raoul van der Zwet op Zevenhoven – NSV’46

Nicolaas Boys eindigt slechte reeks met eenvoudige overwinning op Kickers ‘69